Novosti Sport Događanja

Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa

03.06.2019. / Petar Brnada

Na Županijskom natjecanju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije koje je protekle nedjelje održano u Božjakovini (VZO Brckovljani) naše su vatrogasne snage nastavile dugogodišnju dominaciju pa se na Državno kvalificiralo čak pet ekipa goričke Vatrogasne zajednice.

Pritom se kao najuspješniji naš DVD pokazala Ribnica koja je plasman na samu završnicu natjecanja izborila u čak tri kategorije. Naime, Ribničani su osvojili 1. mjesta u Ženskoj A i Ženskoj B kategoriji, te 2. mjesto u Muškoj B kategoriji.

Njima su se pridružile i dvije ekipe iz DVD-a Strmec Bukevski koji su osvojili 3. mjesta u Muškoj B te Ženskoj A kategoriji, a kako doznajemo iz Vatrogasne zajednice Velike Gorice, malo je nedostajalo da dio tog sjajnog društva bude i DVD Mraclin.

-Naša gorička Vatrogasna zajednica uzela je pet mjesta od mogućih 12 u Županiji koja vode na Državno natjecanje, što je oko 40%. Mislim da je to jako dobar i velik rezultat. Mi držimo jednu konstantu što se tiče tih uspjeha na natjecanjima i imamo par društava koja su nam dosta dobra u tome- rekao nam je predsjednik Vatrogasne zajednice Velike Gorice, Dalibor Mrakovčić.

Kako je dodao Mrakovčić, računali su i na pokoju ekipe više s obzirom da se očekivao bolji nastup ekipe iz Buševca, no oni svoju šansu za plasman imaju i kroz Kup Hrvatske vatrogasne zajednice u kojemu za sada drže prvo mjesto.

-Mi smo u stvari i očekivali takav rezultat i zapravo i ekipu više. Naime, muška A ekipa iz Buševca je malo podbacila, ali još uvijek imaju šansu preko Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice da se plasiraju na Državno natjecanje. Jer ako su prvi u Kupu HVZ-a mogu ići na Državno natjecanje. Za sada su prvi, a do kraja su ostala još dva kola pa se onda nadamo da bi na taj način mogli doći do još jednog uspjeha- otkrio je Markovčić dodavši da je nedostajalo malo sreće da se na završnicu plasira i DVD Mraclin kao šesta gorička ekipa.

Foto: DVD Turopolje i DVD Strmec Bukevski

Muški A:
5. DVD Buševec
12. DVD Ribnica
19. DVD Turopolje
(30 ekipa)

Muški B:
2. DVD Ribnica
3. DVD Strmec Bukevski
5. DVD Mraclin
(16 ekipa)

Žene A:
1. DVD Ribnica
3. DVD Strmec Bukevski
5. DVD Buševec
(9 ekipa)

Žene B:
1. DVD Ribnica
4. DVD Mraclin
5. DVD Kuče

Galerija slika

Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa Potpuna dominacija: Plasman na Državno izborilo čak pet goričkih vatrogasnih ekipa

Podijeli