Novosti Sport Događanja

Sloboda volje i društvene norme tema sutrašnje Razgovaraonice

03.06.2019. / Petar Brnada

Na posljednjoj, lipanjskoj, Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“ čeka vas zanimljiva rasprava o tome koliko nas sputavaju društvene norme.

Imamo li pravo misliti i raditi što želimo i u kolikoj mjeri? Koliko društvene norme oblikuju naše unutarnje mehanizme, određuju naša ponašanja i smisao za moralno? To su samo neka pitanja na koja ćete moći pronaći odgovor.

„Sloboda volje i društvene norme“ tema je oko koje će se lomiti jezici na sljedećoj razgovaraonici koja će se održati u utorak, 4. lipnja, s početkom u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Kako kažu iz Knjižnice, dobrodošli su svi koje zanima tema, a pritom žele argumentirano raspravljati u okviru grupe za diskusiju. Prethodna prijava nije potrebna.

-Ako volite razgovarati, komentirati, raspravljati i kroz razgovor tražiti konstruktivna rješenja problema, priključite se Razgovaraonici „Ispeci pa reci!“, grupi za diskusiju koja se jednom mjesečno okuplja u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja. U Razgovaraonici Ispeci pa reci! raspravljamo o temama iz kulture, povijesti, umjetnosti, psihologije, zdravlja, odnosa, obrazovanja, tradicije i baštine, o svakodnevici koja nas okružuje… razgovaramo o svemu što vama i nama padne na pamet! Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu- poručuju iz Gradske knjižnice.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Podijeli