°C 19

Jelena Pavičić Vukičević: 'Birajte stručne i kompetentne ljude kojih se nećete sramiti u Europskom parlamentu'

24.05.2019.

Romana Šimek

Prije nadolazećih izbora za Europski parlament, do kojih je ostalo još svega dva dana, predstavnici Stranke rada i solidarnosti 365 Milan Bandić, na čelu s Jelenom Pavičić Vukičević, zamjenicom gradonačelnika Grada Zagreba i potpredsjednicom Stranke rada i solidarnosti koja je ujedno druga na listi na ovim europskih izborima, okupili su se danas na Tržnom centru u Velikoj Gorici kako bi podsjetili birače na važnost glasanja.

Prethodne izbore za Europski parlament obilježio je relativno mali odaziv hrvatskih birača. Na izbore je izašlo 25,22% birača, a nevažećih je listića bilo 3,06%. Iz Stranke rada i solidarnosti očekuju barem opet toliko.

-Želimo podsjetili i potaknuli birače da izađu na izbore. Očekivanja su da će izlaznost biti 17 do 25%. Mi se nadamo da ćemo ipak uspjeti motivirati birače, pogotovo mlađu populaciju, da izađu na izbore. O našoj sudbini ne smiju odlučivati drugi, svaki građanin ima i obvezu izaći na izbore i iskoristiti svoj glas kako bi odabrao onu opciju za koju smatra da će ga najbolje predstaviti sutra u Europskoj uniji- poručuje potpredsjednica stranke Pavičić Vukićević.

-Za nas u našoj stranci, ali  mislim da i u cijeloj zemlji, temeljna poruka svima mora biti da se okrenemo sebi, vlastitim snagama i da svojim vlastitim inicijativama i samoprijegornim zastupanjem hrvatskih nacionalnih interesa, bilo tko tko bude sutra izabran u Europski parlament, doista pomogne našoj zemlji, da u okviru, ne samo svojih mogućnosti, nego i mogućnosti novog europskog budžeta, naše projekte koji su od vitalne važnosti za razvoj Republike Hrvatske promovira, na neki način gura, učini ih dostupnima svim našim sugrađanima- dodaje. 

-Europa nema alternative, važno je i na ovim izborima našim sugrađanima poručiti da je važno da u što većem broju izađu na izbore, da podrže nekog od svojih kandidata, da pritom biraju stručne i kompetentne ljude kojih se neće sramiti u Europskom parlamentu i koji će se boriti i za otvaranje novih radnih mjesta i za zadržavanje naših mladih ljudi u našoj domovini- zaključno je poručila Jelena Pavičić Vukičević.