°C 15

Neovisni za Hrvatsku i HSP:'Izbori za EU kao „Bljesak“ nakon čega slijedi „Oluja“, bitka za hrvatski parlament'

15.05.2019.

Petar Brnada

U velikogoričkoj Gradskoj vijećnici sinoć je održan predizborni skup političkih stranaka 'Neovisni za Hrvatsku' i 'Hrvatska stranka prava' koji su predvodili Bruna Esih, dr. Zlatko Hasanbegović, general Željko Glasnović, Tomislav Jonjić i Damir Markuš Kutina.

Riječ je o nositeljima lista i čelnim ljudima navedenih stranaka koji se kandidiraju za europski parlament, a prepunu dvoranu vijećnice na početku je pozdravio moderator Ivan Ninković.

Uvodne riječi uputio je povjerenik NHR-a za Veliku Goricu i dojučerašnji predsjednik velikogoričkog HSS-a Štefan Stanešić koji je istaknuo kako je velik broj članova njegove bivše stranke pristupio NHR- u jer im u „Beljakovoj stranci“ nije bilo dozvoljeno slobodno mišljenje.

Nakon prikazivanja predizbornog spota s porukama kandidata kojim dominira krilatica „Vrijeme je za Hrvatsku!“, skupu se obratio Damir Markuš koji je izrazio žaljenje zbog neispunjenog obećanja o imenovanju ulica po trojici njegovih palih suboraca koji su u pakao Vukovara krenuli iz Velike Gorice, a riječ je o Tihomiru Tomašiću, Željku Hercegu i Mladenu Amstrongu, osnivaču HSP-a u Velikoj Gorici. Izbore za EU parlament najavio je kao „Bljesak“ nakon čega će slijediti „Oluja“, bitka za hrvatski parlament.

Tomislav Jonjić je potvrdio kako se većina velikogoričkih članova HSS-a pridružila njihovoj stranci unatoč tome što Gorica baštini radićevsku tradiciju. Kako je kazao, smatra da će u stranci NHR naći autentično utočište, a za EU izbore tvrdi kako na njima možda neće pobijediti, ali je bitnije od toga strpljivo raditi na slobodnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj kako je to nekoć i Stjepan Radić činio.

Medijska blokada kojoj je izložen savez NHR/HSP bila je u fokusu obraćanja generala Glasnovića koji je poručio da će unatoč tome uspjeti jer je iza njih narod kao brana tradicionalnih vrijednosti koje su danas ugrožene više no ikad.

-Naš program su naša djela- naglasio je Zlatko Hasanbegović i pozvao građane da "ne nasjedaju na medijsku strategiju Andreja Plenkovića čiji je cilj eutanizirati hrvatski politički instinkt, lobotomizirati hrvatske mozgove i anestezirati hrvatski narod".

-Govori se narodu kako su izbori nebitni, te se nameću banalne teme, ali je prava istina da su ovi izbori jako bitni kako bi se narod probudio iz stanja letargije i beznađa u koje ga je dovela podanička politika ove Vlade i premijera Plenkovića. Očekujem buđenje naroda i ostvarivanje svih ideala za koje se ginulo kroz povijest, a posebice u oslobodilačkom Domovinskom ratu- rekao je Hasanbegović.

Završnu riječ imala je nositeljica liste Bruna Esih koja je obećala zaštititi svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti i sve tradicionalne vrijednosti na kojima je vjekovima počivao ovaj narod.

-Nećemo dozvoliti da bilo tko u hrvatskoj državi ima veća prava od Hrvata- nastavila je Esih i dodala kako ćemo zaštititi hrvatske državne granice, vratiti hrvatsko iseljeništvo i sami odlučivati o svojoj sudbini.

Foto: Ivica Gašpar