Novosti Sport Događanja

Mladi gorički robotičari drugi na otvorenom prvenstvu Portugala!

29.04.2019. / Petar Brnada

U gradu Gondomaru proteklog je vikenda održano otvoreno prvenstvo Portugala- Festival Nacional de Robótica 2019 na kojemu su mladi velikogorički robotičari iz Udruge VEL_IK osvojili sjajno drugo mjesto!

Natjecanje je okupilo 500 natjecatelja, a osim goričke ekipe „Fire Rooster“ u Portugal je stigla i ekipa „Panic! At Cospace“ udruge RIK Popovača koja je osvojila također sjajno četvrto mjesto, a kako su kazali iz Hrvatskog robotičkog saveza, oba tima nastupila su u kategoriji Rescue Simulation.

-Za „Fire Rooster“ su nastupili Nika i Luka Cundeković koji su sa svojih 10 i 12 godina ujedno i najmlađi natjecatelji u svojoj kategoriji. Njihovo drugo mjesto je izniman uspjeh ako uzmemo u obzir da je u sastavima suparničkih ekipa bilo i studenata. Mentor ekipe bio je Vladimir Cundeković- rekli su iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Kako su dalje otkrili, Rescue Simulation je prava programerska disciplina u kojoj se sve odvija u računalu i obje ekipe su u uzbudljivim i napetim susretima pokazale svu raskoš svog talenta. Činjenica da ovdje nema „pravih“ robota ne čini njihov zadatak lakšim - naprotiv ova kategorija je u velikoj ekspanziji i konkurencija na međunarodnim natjecanjima je sve veća, a time i ovaj uspjeh značajniji.

Dodali su da su mladi robotičari mislima već okrenuti ka skorašnjem otvorenom prvenstvu Slovenije, gdje očekuju nove uspjehe.

Foto: Hrvatski robotički savez

Galerija slika

Mladi gorički robotičari drugi na otvorenom prvenstvu Portugala! Mladi gorički robotičari drugi na otvorenom prvenstvu Portugala! Mladi gorički robotičari drugi na otvorenom prvenstvu Portugala! Mladi gorički robotičari drugi na otvorenom prvenstvu Portugala! Mladi gorički robotičari drugi na otvorenom prvenstvu Portugala! Mladi gorički robotičari drugi na otvorenom prvenstvu Portugala!

Podijeli