Novosti Sport Događanja

U Čiču se sprema još jedna gastro-etno biciklijada koja je lani nadmašila sva očekivanja

17.04.2019. / Petar Brnada

Nakon više nego uspješno odrađene prve gastro-etno biciklijade koja je u Novom Čiču prošle godine okupila više od 600 biciklista i entuzijasta, u Etno naselju će 19. svibnja startati još jedno izdanje ove jedinstvene biciklijade.

Prošlogodišnja brojka okupljenih rekreativaca nadmašila je sva očekivanja organizatora pa se tako u Novom Čiču našao dvostruko veći broj zaljubljenika u bicikliranje od predviđenog, i to svih dobnih uzrasta, od djece pa sve do umirovljenika, tako da ne sumnjamo da će i ovogodišnje izdanje ispričati još jednu lijepu priču.

Rekreativna vožnja će iz Etno naselja startati u 13 sati, a sudionici će na dva kotača proći relacijom Novo Čiče- Lazina Čička- Črnkovec- Lekneno- Strmec Bukevski- Obed- Bukevje- Čret Posavski- Ribnica- Jagodno- Novo Čiče.

Navedena staza dužine je 24 kilometra, a trajanje vožnje predviđeno je na 1 sat i 40 minuta uz odmor nakon 10 kilometara. Kotizacija po sudioniku iznosi 25 kuna, a uključuje bon za hranu i piće, tombolu te naljepnicu za bicikl.

Po povratku rekreativaca u Etno naselje organizirano je zajedničko druženje svih sudionika uz bogatu gastronomsku ponudu; turopoljskog odojka kojeg je donirala Plemenita opčina turopoljska, gulaš te već tradicionalni specijalitet Čičana- šarane na rašljama.

Uz to, djeca će se natjecati na poligonu za bicikle te onog najspretnijeg za nagradu očekuje dječji bicikl, a pored te predviđene su nagrade i za najmlađeg sudionika, najstarijeg sudionika, nagrada za najstariji bicikl i za najzgodniju sudionicu biciklijade.

Stoga zabilježite 19. svibanj u svoje kalendare i provedite ga sa svojima najbližima uz rekreativnu vožnju i predivan ambijent Etno naselja iz kojega ćete sigurno otići fantastičnih dojmova.

Podijeli