°C 14

POUVG časti kartom za 70. izvedbu popularne predstave 'I živjele su sretno'

26.03.2019.

Romana Šimek

Povodom Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica za svoje gledatelje priprema komediju „I živjele su sretno…?“. Ova popularna predstava u produkciji Scene Gorica igra već treću sezonu za redom, a na Svjetski dan kazališta će biti njena svečana 70. izvedba.

Prije početka izvedbe, umjetnička voditeljica Scene Gorica Mia Krajcar, pročitat će međunarodnu poruku povodom Svjetskog dana kazališta. Upravo je njoj pripala nagrada za najbolju glumicu u predstavi, čak dva puta, na Festivalu glumaca u Vinkovcima 2017. te na Međunarodnom festivalu u Prištini. Predstava „ I živjele su sretno…?“ osim što je odigrana diljem Hrvatske, gostovala je na mnogim domaćim i inozemnim festivalima.

Oslanjajući se na izvorne verzije bajki, četiri glumice u predstavi propitkuju koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo. Propitkuju se i stereotipi, klišeji te opozicije u muškim i ženskim društvenim ulogama. Kako izgleda život Trnoružice u suvremenom svijetu nakon 100 prospavanih godina i kako mu se brzo prilagodila pokazat će predstava.

Ulaznice se mogu podići na dan predstave, u srijedu, 27. 3. 2019., od 18:00 do 20:00 h na blagajni Učilišta.

foto: Goran Stanzl/PIXSELL