°C 17

Filmsko, kazališno, ali i gurmansko bogatstvo Indije idućeg tjedna u Gorici

22.03.2019.

Romana Šimek

Pučko otvoreno učilište u suradnji s Veleposlanstvom Indije i Indijskim kulturnim organizira multimedijalni program 'Indija u Velikoj Gorici'.

Od 25. 3. do 27. 3. kroz predavanja, degustaciju indijskih slastica i čaja, film, kazalište i crteže posjetitelji će moći upoznati dio bogatstva indijske kulture. 


foto: Lucas Werft/Jodhpur, Rajasthan

Program započinje izložbom Moj život-moja poruka, indijskog karikaturista N. K. Ranganathana, posvećenoj velikom poborniku ideje nenasilja  Mahatma Gandhiju. Ove godine slavi se i 150. godina njegovog rođenja.

Otvorenju izložbe u 19:00 sati, u Izložbenom prostoru prisustvovat će predstavnici  Indijskog kulturnog centra. 

Istoga dana, u ponedjeljak, 25. 3. u 20:15 sati u Dvorani Gorica bit će prikazan indijski film Život u metrou, dok je projekcija filma Voda na repertoaru u utorak, 26. 3. u 20:15 sati. Prije filma, u 19:00 sati u Vijećnici je organizirano predavanje uz projekcije pod nazivom Indija, biseri sjevera i juga.

Zadnji dan programa posvećen je najmlađima, polaznicima velikogoričkog Dječjeg vrtića Ciciban, a mudre poruke zapisane u drevnoj zbirci Pančatantra, odigrat će glumci Teatra Poco Loco u predstavi Majmun i krokodil.