°C 21

„Svoga tela gospodar“ stiže i u Kravarsko

11.03.2019.

Petar Brnada

Pučko amatersko kazalište Ogranka seljačke sloge iz Buševca u suorganizaciji s Općinom Kravarsko i istoimenom OŠ, u srijedu u Kravarsko donosi kazališnu predstavu "Svoga tela gospodar".

Hrvatski klasik Slavka Kolara u režiji Ivana Rožića (Nikole) premijerno je izveden u studenom 2017. godine u Domu kulture, a predstavu buševačke dramske družine sada imate priliku pogledati u Društvenom domu Kravarsko, i to ove srijede.

Pritisnut velikim siromaštvom, naočiti momak ženi se hromom djevojkom koja donosi bogati miraz. Točnije, mladi Iva svojim je nemarom na paši skrivio smrt obiteljske junice, stoga se mora pokoriti želji strogog oca Jakova i oženiti se njemu neprivlačnom i hromom Rožom, starijom kćerkom imućnih suseljana. Roža je dobra duša i naočiti Iva joj se sviđa, no on ju sustavno ignorira, ogorčen prisilnim ulaskom u brak. Kako ne može prijeći preko njene mane, muči i sebe i nju, ostajući "svoga tela gospodar".

Jakoba je utjelovio Nenad Lukić, Baru Irena Rožić, Tvrtko Kovačević glumi Ivu, Ana Katulić je Roža, Lea Rožić je Marica, Zlatko Vnučec postao je u predstavi Jura-Amerikanec. Stjepan Detelić-Banski tumači ulogu Kuma Šimuna, Saša Robić je Mata, Luka Rožić je Dever Jankić, Branka Rožić je Dora, a Barica Kovačević Jaga.

Predstava će u Društvenom domu Kravarsko započeti u 18 sati, a ulaz je slobodan.