Novosti Sport Događanja

Mladi informatičari iz Habdelića briljirali na županijskom natjecanju

19.02.2019. / Petar Brnada

Osnovna škola Eugena Kumičića proteklog je petka ugostila županijsku razinu Natjecanja iz informatike na kojemu su učenici OŠ Jurja Habdelića potpuno dominirali, osvojivši čak pet prvih mjesta u sve četiri kategorije natjecanja.

Naime, županijsko natjecanje održano je u kategorijama Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije i Osnove informatike, a pristupilo mu je ukupno devetero učenika Jurja Habdelića od 5. do 8. razreda, koji su, sudeći prema rezultatima natjecanja, odlično informatički potkovani.

U kategorijama Logo i Digitalne kompetencije briljirao je Luka Cundeković, učenik šestog razreda, koji je tako odnio dva prva mjesta uz koja je osvojio i vrlo dobro peto mjesto u kategoriji Algoritmi.

Dva prva mjesta ugrabio je i sjajni Tomo Hranilović iz 7. razreda, i to u kategorijama Osnove informatike i Algoritmi. Naglasimo pritom da je tako Tomo u kategoriji Osnove informatike izborio fenomenalno šesto mjesto u državnom poretku.

Luki i Tomi u rezultatu se pridružio i njihov školski kolega Marko Hrenić iz 8. razreda koji je osvojio prvo mjestu u kategoriji Osnove informatike, dok je Antonio Bogović iz 5. razreda ugrabio također sjajno 2. mjesto u kategoriji Logo.

U kategoriji Osnove informatike nadareni učenici Habdelića ugrabili su i tri četvrta mjesta, a riječ je o Viktoriji Levak iz 5. razreda, Anesi Zenuni iz 7. razreda te Borni Popoviću, učeniku 8. razreda.

Dobre rezultate postigli su i Niko Hranilović iz 6. razreda koji je osvojio peto mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije i sedmo mjesto u kategoriji Algoritmi, te Kristijan Penzar iz 5. razreda koji je također osvojio sedmo mjesto u kategoriji Algoritmi.

Podijeli