°C 23

Lopovi nanizali provale: Krali nakit, novac, alkohol i alat

26.10.2018.

Ivana Ćurić

U proteklih tjedan dana velikogorička policija imala je buran tjedan po pitanju provala koje su se dogodile na cijelom postajnom područja od Posavine do brega.

Od 20. do 26. listopada evidentirano je ukupno 36 događaja i među njima 13 kaznenih djela. Zabilježena su i dva prekršaja nedozvoljenog posjedovanja droga i 11 prometnih nesreća. Dobra vijest je da nije zabilježeno nijedno nasilje u obitelji.

Pokušaj provale u kuću dogodio se 22. listopada u jutarnjim satima u Kolodvorskoj ulici. Tamo je nepoznati počinitelj između 9:30 i 10 sati provalio u obiteljsku kuću obivši prozor. Nakon što je ušao u unutrašnjost, kretao se po svim prostorijama, ali je iz nepoznatog razloga odustao od krađe. Potom je pronašao ključ od ulaznih vrata te tako izašao iz kuće ništa ne otuđivši.

Takve sreće, da im ništa nije otuđeno, nisu bili vlasnici obližnje kuće koja se nalazi s druge strane pruge. Nepoznati lopov provalio je istog dana u kuću u Tomislavovoj ulici Gradićima.

-Očevid je pokazao da je nepoznati počinitelj ušao u dvorište, prišao kući i zavlačenjem alata obio balkonska vrata. Ušao je u kuću gdje se kretao po svim prostorijama i ispremetao stvari i na kraju ukrao pronađeni zlatni nakit i novac-izvijestili su iz PP Velika Gorica. Šteta iznosi oko 10 tisuća kuna.

Da su lopovi spremni na sve da se domognu plijena pokazao je i slučaj krađe u Bukevju koji se dogodio u noći s 21. na 22. listopada.

-Nepoznati provalnik provukao se ispod žičane ograde, ušao u dvorište te prišao ulaznim vratima garaže koja je izbio tjelesnom snagom. Kroz nastali otvor uvukao s eu garažu i iz nje ukrao flaksericu, motornu pilu i dva kanistera po 5 litara benzina te se udaljio u nepoznatom-kažu iz policije. Time je nastala šteta koja iznosi oko 5.000 kuna.