°C 2

Okusite Turopolje na najvećem goričkom ručku na otvorenom!

11.10.2018.

Petar Brnada

Bliži nam se 17. izdanje Gastro Turopolja koje će i ovoga puta u središtu grada svim svojim posjetiteljima ponuditi izbor najboljih autohtonih okusa te prezentirati najfinije delicije turopoljskog kraja.

Naime, Gastro tjedan u Velikoj Gorici započeo je još u ponedjeljak u velikogoričkim restoranima, a i ovoga vam puta pruža priliku da otkrijete kuhinju našega kraja i posebnosti okusa koje nude naši restorani. Uz to, danas se održava i promocija filma „Žganci“ autorice Romane Rožić, a u subotu vas očekuje i prvi gorički festival craft pive „Craftyard festival“ te brojni specijaliteti turopoljskog kraja u velikogoričkim restoranima.

Ipak, vrhunac manifestacije, koju tradicionalno organiziraju Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Velike Gorice, biti će Nedjeljni turopoljski ručak na kojemu će svi posjetitelji i istinski gurmani moći ručati na otvorenom te degustirati sve ono bogato što nudi turopoljski stol.

-Ovogodišnji Nedjeljni turopoljski ručak, dan dobre atmosfere te slasnih okusa, održat će se 14. listopada s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. Opojni mirisi širit će se oko Muzeja Turopolja već od jutarnjih sati, razgledavanje izložbe počet će u 11:30 sati,  a degustacija i ručak u 12:30 sati- poručuju organizatori te dodaju da će za nezaboravan doživljaj gastronomske ponude biti zaduženi najbolji velikogorički ugostitelji i restorani, a u središtu pozornosti bit će i natjecanje u pripremi najukusnije turopoljske kotlovine u kojem će sudjelovati brojna dobrovoljna vatrogasna društva i udruge.

Svi ljubitelji slatkog doći će na svoje velikim izborom domaćih tradicionalnih kolača i slastica koje će Vas natjerati da dijetu odgodite za neki drugi ponedjeljak, a kada vam zatreba predah od slatkog tu su fina vina velikogoričkog kraja. Uz uživanje u nevjerojatnim okusima, posjetitelji će se moći zabaviti i rasplesati na zarazne ritmove koje će za Vas izvesti Tamburaški sastav Harmonija.

Organizatori Gastro Turopolja iz svoje ponude posebice izdvajaju bogatu gastronomsku izložbu jela poznatih velikogoričkih ugostitelja i gostiju, mediteranske specijalitete ugostitelja s otoka Korčule i Lastova te tradicionalno natjecanje u pripremi Turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice te brojnih DVD-ova i udruga.

Tu su naravno i nezaobilazni domaći turopoljski kolači, štrukli, šaran na rašljama i lovački gulaš, a očekuju vas i Velikogorički dani meda, kulinarski show uz voditelje Davora Dretara i Tomislava Špičeka, te prodaja suvenira, eko namirnica i obrtničkih tradicijskih proizvoda

Kuponi za konzumaciju prodavat će se na tri lokacije u drvenim kućicama. Pritom će kupon za hranu iznositi 20 kuna, a za slastice 5 kuna.

Foto: Josip Škof, Mario Žilec