Novosti Sport Događanja

Ines Grdenić i Mia Mijović u Beogradu zajedno na postolju!

09.10.2018. / Damir Žbulj

Karate klub Velika Gorica ostvario nove zapažene rezultate! Na snažnom međunarodnom turniru u Beogradu Ines Grdenić je u dresu hrvatske reprezentacije uzela srebro kod mlađih seniorki, izgubivši u finalu preglasavanjem od domaće predstavnice. No, među seniorkama se okitila zlatom, uvjerljivo svladavši istu suparnicu iz U-21 završnice.

Mia Mijović je u istoj kategoriji seniorki do 50 kilograma osvojila broncu, tako da su dvije Velikogoričanke bile na postolju ovog velikog beogradskog karate turnira.

Petar Orešković je u juniorskoj konkurenciji do 61 kilograma stigao također do bronce.

Nažalost, Igor Vrban je svoj nastup završio u prvom kolu. Zaradio je neugodan udarac u kuk i morao je predati borbu.

MLADE NADE U KRIŽEVCIMA

Na turniru u Križevcima Karate klub Velika Gorica je nastupio sa šest karatašica u sedam kategorija mlađih učenica i učenica. Osvojeno je pet medalja, Lucija Kirinić, Katja Braica i Matea Kordić su uzele srebro, dok su Vita Kučan i Ema Filković zaslužile brončano odličje.

Ema Jukić je u borbi za broncu, dvije sekunde prije kraja i pri vodstvu 2:0, napravila pogrešku te izašla izvan borilišta i zaradila diskvalifikaciju.

Za naše karatašice i karataše slijedi turnir u Daruvaru za mlađe uzraste, dok juniori i seniori nastavljaju pripreme za prvenstvo Hrvatske u studenome u Rijeci. 

(Foto: Karate klub Velika Gorica)

 

Podijeli