°C 23

Nagrade Zagrebačke županije u rukama Velikogoričana

13.07.2018.

Ivana Ćurić

Svečana sjednica povodom Dana Zagrebačke županije prilika je da se oda priznanje pojedincima i udrugama koje su zadužile Županiju svojim radom, zalaganjem i postignućima. Nagrade Zagrebačke županije primili su tako danas i Željko Stanilović iz Lukavca te KUD Čiče.

Nagrade Županije uručili su župan Stjepan Kožić te predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. Željko Stanilović jedan je od osnivača udruge Plemenita opčina turopoljska i promicatelj običaja turopoljskog kraja te vlasnik OPG-a, obnaša i dužnost gradskog vijećnika i od danas je ponosni dobitnik ovog priznanja.

-Ova nagrada je poticaj za dalje, drago vam je i puno znači kad vas predlože ljudi s kojima ste zajedno ratovali, to je bilo posebno sjećanje na 1991. godinu i na one ljude koji su krenuli zajedno u osnivanje POT-a prvenstveno tu mislim na pokojnog Zdravka Lučića i druge koji su dali obol Turopolju i njegovom identitetu. Povijest POT-a baštini osam stoljeća daleko smo stariji od Županije i taj dio tradicije našega življenja treba čuvati i dati mu značaj i trebalo bi doći do onoga da se vrate naše stare pravice-rekao je nakon dodjele nagrada Željko Stanilović.Nagradu Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dobili su članovi KUD-a Čiče iz Novog Čiča.

-Znači nam puno ova nagrada. Krenuli smo bez ičega s radom 2005. godine, i malo po malo, nakon 13 godina prepoznali su naš trud i rad i sada je vidljivo da se treba stvarati stvarati i samo stvarati, malo po malo. Mlado smo društvo, ali nametnuli smo se s radom, ovo je i obveza, poticaj i odgovornost da nastavimo tako dalje. Prije tri godine smo dobili nagradu Grada, sada i Županije, i nećemo stati, idemo dalje. Naš veliki plan je gradnja edukativnog kulturnog centra Novo Čiče, to je s dokumentacijom pri kraju, a kad to realiziramo i napravimo taj objekt neće nam biti kraja-poručio je Stipo Duvnjak nakon što su mladi članovi Društva primili još jedno priznanje za sve što rade u svojoj zajednici.