°C 19

Trojica vozača završila na triježnjenju, rekorder napuhao 2,28

14.05.2018.

Ivana Crnković

U danima vikenda velikogorička policija zatekla je šest vozača pod utjecajem alkohola, a vikend rekorder napuhao je 2,28 promila čime je zasjeo na drugo mjesto nezavidne ljestvice ovogodišnjih rekordera.

Dva vozača napuhala su između 1.01 i 1,50 promila , a više od 1,51 promila alkohola u krvi imala su tri zaustavljena vozača na goričkim prometnicama i sva tri su završila na triježnjenju.

-Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila u Velikoj Gorici u Zagrebačkoj ulici kod kućnog broja 57 i to u koncentraciji od 2,28 promila. Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju do otrježnjenja-izvijestila je gorička policija. Iako s visokom koncentracijom alkohola u organizmu, za sada prvo mjesto nezavidne liste drži vozač koji je u siječnju u Starom Čiču napuhao 2,35 promila.

Ukupno 11 vozača kažnjeno je zbog prekoračenja brzine, sedmero njih zbog nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, a isto toliko nije koristilo sigurnosni pojas

-Tijekom navedenoga razdoblja ukupno se dogodilo šest prometnih nesreća od čega su u dvije nesreće lakše ozlijeđene dvije osobe-dodali su iz policije.