Novosti Sport Događanja

Županija sufinancira rasvjetu u RZ Rakitovec

02.11.2017. / Ivana Ćurić

Sredstvima od ukupno 9,7 milijuna kuna Zagrebačka će županija u narednom razdoblju pomoći gradovima i općinama sa svoga područja u realizaciji njihovih projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi.

Ugovore o dodjeli sredstava danas su u prostorijama Zagrebačke županije potpisali predstavnici gradova i općina. Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako će ova sredstva biti od velike pomoći općinama i gradovima s područja županije naglasivši kako je to rezultat dobre suradnje.

-Pored ovog smo prije tri dana potpisali ugovor s našim poduzetnicima kojima poboljšavamo uvjete poslovanja za to smo iz proračuna osigurali 7,2 milijuna kuna. Također smo rebalansom povećali taj iznos za 125%. Mislim da su to značajna sredstva koja županija osigurava našim općinama i gradovima, ali i poduzetnicima koji osiguravaju bolju kvalitetu života – rekao je župan Stjepan Kožić dodavši su u realizaciji i drugi brojni projekti koje županija provodi.

Bespovratna sredstva za koja su danas potpisani ugovori ukupno iznose 9,7 milijuna kuna, a od ukupnog iznosa Velikoj Gorici dodijeljeno je 350 tisuća kuna.

-Grad Velika Gorica od Zagrebačke županije dobio je 350.000 kuna bespovratnih sredstava za projekt izgradnje rasvjete u Radnoj zoni Rakitovec kako bi poboljšali uvjete poslovanja tamošnjim poduzetnicima. Inače, ukupna investicija za ovaj projekt iznosi gotovo 1,2 milijuna kuna čime se nastavlja kontinuirano ulaganje u razvoj radne zone koju je Grad uspješno aktivirao jer su sve parcele rasprodane i dio poduzetnika već gradi-rekao nam je Domagoj Ilečić, pročelnik gradskog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Galerija slika

Županija sufinancira rasvjetu u RZ Rakitovec Županija sufinancira rasvjetu u RZ Rakitovec Županija sufinancira rasvjetu u RZ Rakitovec Županija sufinancira rasvjetu u RZ Rakitovec Županija sufinancira rasvjetu u RZ Rakitovec

Podijeli