°C 3

Osnovali udrugu putem koje će tražiti rješenja za buku, status zemljišta i druge probleme

24.10.2017.

ivana

Kako bi zajedno krenuli u borbu za svoja prava po pitanju buke aviona, statusa zemljišta i ostalih problema s kojima se mještani ovih mjesta već duže vrijeme bore osnovana je Udruga stanovnika Petine i Male Kosnice.

Predsjednica udruge je Božena Kvesić, a dopredsjednik je Milan Nesvanulica. Predsjednica udruge Božena Kvesić izjavila je da je inicijativu o osnivanju udruge dala kako bi preko udruge krenuli u proces potraživanja svojih prava i naknada kako svaki pojedinac osobno ne bi morao pokretati postupak i snositi sam rizik, stoga pozivaju sve koje muče isti problemi da im se priključe.

.Angažirali smo i odvjetnike te stručnjake preko kojih ćemo sakupiti dokumentaciju koja potvrđuje naša prava. Za sada zainteresiranih mještana ima te smo u kratkom roku učlanili preko pedeset članova-izjavili su iz Udruge.

Svi koji su zainteresirani učlaniti se mogu do 15. studenog, a pristupnice se mogu nabaviti u trgovini Nill promet u Petini te kod tajnice udruge Viktorije Halilović.

-Ovim putem pozivam i sva ostala mjesta koja imaju iste probleme da nam se pridruže, posebno stanovnike Obrezine, Šćitarjeva, Novaka, Sasa, Selnice,Velike Kosnice kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava- poručila je predsjednica udruge te dodala da stoji na raspolaganju svima za sva pitanja.