°C 3

Pripreme za filmski projekt Goričkog kluba mladih

23.10.2017.

ivana

Gorički klub mladih ovog tjedna nastavlja besplatno gledanje filmova u Kinu Gorica u suradnji s POUVG-om i klupskom foto sekcijom, a tom prigodom snimat će se i recenzije najavljenih filmova.

Nastavak Kratkog ciklusa klasičnog filma je u utorak, a na redu je film "Veliki diktator" u 19:30 sati. Ulaz je besplatan, a sve koji dođu očekuju grickalice, sokovi, čaj ili kava.

Oni koji su zainteresirani za snimanje recenzija mogu doći svakog ponedjeljka u 19:00 sati u klub mladih ili se javiti na gorickiklubmladih@gmail.com, a dodajmo kako započinju i projekt snimanja filma. Tim povodom foto sekcija GKM-a traži zainteresirane sudionike koji vole montirati, crtati, fotografirati ili isto žele naučiti, da se pridruže radionici koja je besplatna.

Radionica nema dobno ograničenje tako da su dobrodošli svi. Nije potrebno predznanje niti iskustvo, samo dobra volja i želja. Tijek radionica i točne termine objavit će se Facebook stranici Goričkog kluba mladih, te webu i facebook stranici Record team-a Velika Gorica.

-U ovom projektu cilj nam je proizvesti kratki film koji će zadovoljavati uvjete plasiranja na filmske festivale. Polaznici radionice te članovi Record teama Velika Gorica će raditi na projektu od samog nastanka ideje za film, pa preko svih potrebnih stavki koje je potrebno napraviti prije samog snimanja. Nakon što se sve pripremi kreće snimanje koje je ujedno i glavni dio. U svakom dijelu projekta polaznici će moći sudjelovati te će imati svoju ulogu a na kraju i zaslugu na odjavnoj špici filma. Nakon što se snime svi potrebni materijali, dolazi dio montaže. Polaznici će i u tom djelu vidjeti cijeli proces od ubacivanja u program, pa do kraja tj. finalnog proizvoda. U projektu će također biti potrebni i glumci, statisti, asistenti, make up, snimatelji, montažeri i sl. Tako da ako se vidiš u jednoj od tih uloga, svakako dođi-pozivaju iz kluba.

OVDJE se možete prijaviti na radionicu za snimanje filma, a prvi sastanak je 30. listopada.

Ostalim aktivnostima Goričkog kluba mladih dodajmo kako je u srijedu vrijeme za okupljanje Debatnog kluba, a zainteresirani se mogu pridružiti u 19:30 u Goričkom klubu mladih (Dom kulture Galženica).

U četvrtak je vrijeme za besplatne instrukcije ranije prijavljenih učenika, a u petak se svi mladi mogu pridružiti radionici go igre u 17 sati.