Novosti Sport Događanja

Stjepan Rak i dalje na čelu HSU-a

18.10.2017. / Sportska redakcija

Gradska organizacija HSU- Velike Gorice održala je sinoć izbornu skupštinu. Skupštini su bili nazočni Franjo Marković, potpredsjednik HSU-a, Mario Cvitan predsjednik Županijskog odbora HSU-a Zagrebačke županije, Ivan Kumar tajnik Županijskog odbora, Stjepan Milobara predsjednik Sindikata umirovljenika te Josip Pokas, predsjednik Gradske udruge umirovljenika grada Velika Gorica.

Obraćajući se skupštini Franjo Marković- potpredsjednik HSU-a istakao je da u Hrvatskoj ima 1 231 000 umirovljenika koji djeluju u čak 17 umirovljeničkih stranaka s umirovljeničkim predznakom. Samo ujedinjeni bit ćemo snaga koja se mjeri po tome koliko imamo svojih predstavnika u Općinskim, gradskim i županijskim vijećima.

Izvješće o dosadašnjem radu podnio je Stjepan Rak koji je podsjetio da je HSU na ovogodišnjim lokalnim izborima išao s koalicijom s HDZ-a i HSLS-a te ima jednog vijećnika u Gradskom vijeću grada Velike Gorice. Goruća pitanja umirovljenima grada Velike Gorice su izgradnja Doma umirovljenika, organiziranje dnevnog boravka, sufinanciranje smještaja za starije osobe u domove za starije i nemoćne, jačanje usluga pomoći u kući starijim osobama, te besplatan prijevoz za osobe starije od 65. godina.

HSU se zalaže da što je moguće više osoba ostane u svojemu domu uz opsežnu pomoć u kući, a da smještaj u domove osigura onim koji nemaju prihoda , imovine niti djece koja su ih dužna uzdržavati. Stoga će valjati sačiniti registar korisnika socijalne pomoći. Rak je istakao potrebnim još veću suradnju s Udrugom umirovljenika i Sindikatom umirovljenika kako bi se zajedno izborili za bolje životne uvjete svih umirovljenika.

Izborna skupština donijela je i program rada, a središnji dio odnosi se na: izgradnju Doma umirovljenika, osiguranje cjelodnevnog boravka za starije i nemoćne te besplatan prijevoz za osobe starije od 65 godina. U Velikoj Gorici živi oko 13.000 umirovljenika, a HSU ima 148 članova pa će se ubuduće voditi više računa za većim učlanjivanjem.

Izborna skupština izabrala je Stjepana Raka za predsjednika Gradskog odbora HSU- grada Velika Gorica, te Lidiju Paulić i Ivana Janković za potpredsjednike. U Gradski odbor izabrani su: Stjepan Rak, Đuro Turković, Lidija Paulić, Ivan Janković, Ivan Horvat, Petar Markušić, Josip Bolješić, Ivan Faklješ, Stjepan Turković , Mara Rak i Mario Cvitan. U Nadzorni odbor izabrani su: Ljubica Fabijančić, Vera Lacković, Zlatko Mikulin, Ivanka Janković i Slavica Horvat

Skupština HSU-a Kravarsko za predsjednika je ponovno izabrala Stjepana Matkovića, a potpredsjednici su: Marija Podgajski i Franjo Ivanuša. U Općinski odbor izabrani su: Vesna Matušin i Slobodan Mrđenović. (Dragan Vicković)

Podijeli