Novosti Sport Događanja

Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi

10.10.2017. / Ivana Ćurić

Drugi dan Dječjeg tjedna u našem gradu obilježilo je službeno otvorenje učionice na otvorenom u Osnovnoj školi Novo Čiče.

Okruženi prirodom, pod vedrim nebom kad to vrijeme dopušta i u opuštenijoj atmosferi -u takvom će radnom okruženju nova znanja s vremena na vrijeme stjecati učenici OŠ Novo Čiče kojima je McDonald's omogućio učionicu na otvorenom.

-Mi smo moderna škola imamo pametne ploče, kompjutere, suvremenu opremu, ali jako smo sretni zbog učionice na otvorenom koju mogu koristiti svi razredi, tako da djeca dožive i ležerniji tip nastave na svježem zraku, okruženi prirodom. Danas svi imaju mobitele kompjutere, a ovako im pokazujemo da u prirodnom okruženju van zidova i tehnologije mogu puno naučiti. Učenici su presretni, imamo raspored u koji se učitelji upisuju koji sat će vani održati i jedva čekaju na to-rekla nam je ravnateljica Sanja Povoljnjak na današnjem otvorenju učionice na otvorenom.Prilikom otvorenja učenici su uz pomoć profesora priredili i prigodni program kroz pjesmu, ples i recitaciju na današnjoj priredbi. Učionicu su otvorili gradonačelnik Dražen Barišić i ravnateljica Povoljnjak uz pomoć učenice koja je prerezala vrpcu.

-Sve škole bi trebale težiti tome da dio nastave povremeno održe na otvorenom prema svom programu kao što mnoge škole i čine. Ovdje će biti još uređeniji taj dio nastave van učionica, jer smo dobili prvu uređenu učionicu na otvorenom. Besprijekorno je uređena zahvaljujući tvrtki Redox McDonald'su koji je proveo natječaj za škole, i našoj komunalnoj tvrtki koja je pripremila Ova škola okružena je potokom Siget, šumom, župnom crkvom, starom školom gdje je etno naselje, vegetacija sjajna je lokacija za učenje na otvorenom. Želim svima uspjeha u učenju i poticaj školama da krenu u ovakve projekte-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Galerija slika

Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi Učionica na otvorenom za poticajno učenje u prirodi

Podijeli