Novosti Sport Događanja

Perica Vidak: Neiskustvo nam uzima bodove

29.09.2017. / Sportska redakcija

U ljetu za nama trener mlade momčadi Gorice, Perica Vidak našao se na novom početku. Gotovo preko noći ostao je bez gotovo kompletne momčadi čime se suoči s uigravanjem sasvim nove još mlađe momčadi.

Upravo zbog toga u prvenstvo se i ušlo bez naglašenih ambicija. U pet odigranih susreta Goričani su ostvarili dvije pobjede, dva remija i poraz te s osam osvojenih bodova trenutno drže desetu poziciju s utakmicom manje od ostalih konkurenata.

-Ovog ljeta nam se otvorio prostor za nove mlađe dečke koji treba određeno vrijeme za privikavanje na seniorski nogomet, jer mnogi od njih su preskočili juniorski staž. Upravo zbog toga bit će tu oscilacija- kaže trener Perica Vidak.

Putokaz je svakako pobjeda u prošlom kolu protiv Strmca (4:0), a da nije bilo nesretnih remija u dva susreta poslije vodstva od 3:1 i plasman je mogao biti za koju poziciju viši.

-Nama će doma na umjetnoj travi biti puno lakše igrati. Neiskustvo nam je najveći protivnik i upravo zbog njega smo izgubili bodove u tim susretima. Pretjeranih ambicija nemamo zanima nas jedino napredak i razvoj igrača, a gdje će nas to dovesti vidjet ćemo- priča nam Vidak koji itekako može biti ponosan na svoj minuli rad.

Naime većina prošlogodišnjih igrača iskoristila je igranje za drugu momčad te su danas Povoljnjak, Sedlaček, Rajić i Mandura u kadru trenera Ivana Preleca, dok u trećeligašu Udarniku igraju Kamenjašević, Čolić, Lučić, Krsnik, Turkalj i Šoštarec.

-To su sve dečki koji su lani odskakali kvalitetom, no vjerujte oni mogu pokazati još više- za kraj će Vidak.

Podijeli