°C 15

OŠ Novo Čiče dobila učionicu na otvorenom

30.08.2017.

ivana

Osnovna škola Novo Čiče jedna je od 11 škola u Hrvatskoj koje su dobile učionicu na otvorenom čime će učenici dobiti mogućnost učenja u prirodnom okruženju.

U Novom Čiču učionica na otvorenom osvanula je zahvaljujući McDonald's ovom projektu "Za naš ljepši kvart". Škole su se trebale samo prijaviti na ovaj natječaj, a one koje su skupile najviše glasova na internetu odabrane su za realizaciju projekta. S velikogoričkog područja prijavile su se dvije škole, OŠ Ščitarjevo i OŠ Novo Čiče. McDonald's je u 11 velikih gradova u kojimaima restorane, po jednoj školi napravio vanjsku učionicu financiravši većinu sredstava, dok su s manjim djelom trebale participirati škole.

Drvene klupe i stolovi te ploča na otvorenom svakako će koristiti školarcima u Novom Čiču, a službeno otvorenje slijedi u listopadu tijekom Dječjeg tjedna.

-Sretni smo što smo dobili ovakvu učionicu i ovim putem se želim zahvaliti McDonald'su na vrijednoj donaciji te Gradu Velikoj Gorici koji nas je podržao u ovom projektu financijski jer smo trebali napraviti betonsku podlogu za učionicu i uz to su nam popločili rubni dio naše nove učionice na otvorenom-rekla nam je Sanja Povoljnjak, ravnateljica OŠ Novo Čiče.

-Izgradnjom učionica na otvorenom želimo najmlađim stanovnicima gradova omogućiti učenje u zanimljivom, poticajnom i zdravom okruženju. Novi modeli obrazovanja nužni su kako bi nadolazeće generacije kroz kreativno usvajanje znanja postale vrijedni članovi društva budućnosti. Naš doprinos tomu iskaz je zahvalnosti za dugogodišnje prijateljstvo McDonald’sa i lokalnih zajednica diljem Hrvatske-poručili su iz McDonald's na početku realizacije novog projekta, a prva u nizu ovakvih učionica otvorena je u Zagrebu.

Galerija slika

OŠ Novo Čiče dobila učionicu na otvorenom OŠ Novo Čiče dobila učionicu na otvorenom OŠ Novo Čiče dobila učionicu na otvorenom OŠ Novo Čiče dobila učionicu na otvorenom OŠ Novo Čiče dobila učionicu na otvorenom