Novosti Sport Događanja

Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte

16.05.2017. / Ivana Ćurić

Hrvatska pošta danas je započela s dugo najavljivanim projektom gradnje novog logističko-sortirnog centra u Velikoj Gorici, investicije koja će u svojoj završnici vrijediti 345 milijuna kuna te na jednom mjestu, na 38 tisuća četvornih metara, smjestiti postojeću logistiku koja djeluje na više lokacija u Zagrebu.

Vrijednost ugovorenih radova koji započinju u svojoj prvoj fazi iznosi 155 milijuna kuna, trajat će 18 mjeseci, a gradi se sortirnica, visoko regalno skladište, podatkovni centar, dio upravne zgrade i prateći objekti, a o obimu projekta govori da već sada se gradi 540 parkirnih mjesta.

Brze obilaznice, autocesta, željeznički pravac i zračna luka odnosno izvrsna prometna povezanost bila je ključni element za gradnju ovog centra upravo u Velikoj Gorici.

- Ova lokacija je idealna, u blizini prometnih čvorišta, pogotovo ako uzmemo u obzir da u ovom trenutku funkcioniramo u samom strogom centru Zagreba, u Branimirovoj ulici, koja je praktički prometno logistička "noćna mora". Nakon prve faze, u roku od dvije do tri godine, kreće gradnja administrativne zgrade kojom bi preselili upravljačke strukture u novu zgradu - kompletno Jurišićeva, Branimirova, Harambašićeva, administracija i uprava, prelazi u Veliku Goricu i ovdje će biti pravo srce logističkog sustava Hrvatske pošte - poručio je Ivan Čulo, predsjednik Društva Hrvatske pošte.

Kompletno ljudstvo koje radi u sortirnim procesima za godinu i pol dana umjesto u Zagrebu radit će u Velikoj Gorici, a unatoč tome što se automatizacijom rada smanjuje potreba za brojem radnika očekuje se da će uz sadašnji godišnji rast prometa od 30% biti zadržan isti broj radnika. Najmoderniji logistički centar u Hrvatskoj ovoj će kompaniji omogućiti proširenje poslovanja.

- Ovo je pozitivan gospodarski udar na naš grad koji će osim gospodarskog utjecaja imati i poslovni, zapošljavački i socijalni aspekt. Ovo je jedna od najvećih investicija, nakon autoceste i zračne luke imat ćemo i središnji centar Hrvatske pošte gdje će se kompletna pošta preseliti u Veliku Goricu što donosi više tisuća radnih mjesta - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Nakon postavljanja kamena temeljca kroz nekoliko dana parcela na prometnici prema nadvožnjaku Gradići postat će najveće gradilište u Velikoj Gorici.

Galerija slika

Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte Kamen temeljac za novo srce Hrvatske pošte

Podijeli