Novosti Sport Događanja

Hrvatska pošta sutra počinje gradnju Logističkog centra

15.05.2017. / Juraj Odrčić

Hrvatska pošta objavila je kako sutra započinje gradnja najsuvremenijeg poštanskog logističkog centra u Hrvatskoj, ujedno najveće kapitalne investicije Hrvatske pošte, koji će se izgraditi na ulazu u Veliku Goricu.

Hrvatska pošta ulaže 155 milijuna kuna u prvu fazu gradnje novog sortirnog centra kao dio najveće investicije čija je procijenjena vrijednost ukupno 345 milijuna kuna.

- Ovo najveće i kapitalno ulaganje važno je za Hrvatsku poštu, ali i za razvoj logističkih kapaciteta za cijelu Hrvatsku. Uspostavom i formiranjem novog sortirnog centra kao logističkog poštanskog središta poboljšat će se kakvoća i brzina ispunjavanja uvjeta za sve procese vezane uz poštansko tržište - stoji u pozivu Hrvatske pošte na polaganje kamena temeljca.

Ovaj dugo najavljivani projekt koji u završnoj fazi, uz logostičko-sortirni centar, za plan ima i preseljenje uprave Hrvatske pošte u Veliku Goricu, a po završetku gradnje na lokaciji će raditi oko dvije tisuće radnika. Nakon zračne luke ovo je sljedeći veliki nacionalni projekt koji će u budućnosti mijenjati gospodarsku sliku Velike Gorice.

Podijeli