Novosti Sport Događanja

Počinje obnova dijela Porinove ulice

10.04.2017. / Ivana Ćurić

Rak-rana Gradske četvrti braće Radić, Porinova ulica, konačno je dočekala početak obnove. Radovi su započeli danas ujutro, a obnovit će se dio ulice s istočne strane, pa do postojećeg dječjeg parka.

-Konačno smo krenuli s radovima u Porinovoj ulici, danas je početak radova i njima je obuhvaćena rekonstrukcija vodovodne mreže i 23 priključka za vodu što je preduvjet za rekonstrukciju ceste, a potom kreće rekonstrukcija vrijedna oko 3,5 milijuna kuna. Planirani datum završetka radova je u prvoj polovici srpnju, nadamo se i ranije no dosta je kompliciran zahvat, puno je ručnog iskopa, priključaka, uski je dio prometnice. Svo to vrijeme ćemo stanarima omogućiti neometano kretanje ulicom, ujedno molim stanovnike ulice i djelatnike VG Komunalca za suradnju i strpljenje tijekom radova-rekao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Radovi obuhvaćaju 220 metara prometnice koja će biti uređena s pješačkom stazom i odvodnjom, a kada će se obnoviti drugi dio ulice još nije poznato. Otvaranje novog gradilišta u Velikoj Gorici posjetio je sa svojim suradnicima danas i gradonačelnik Dražen Barišić.

-Gotovo 40-ak godina je prošlo kada se počeo naseljavati ovaj dio Velike Gorice, tada nije bilo pravog kolničkog rješenja, a devedesetih je "proliven" ovaj asfalt ulicom da bih se sad prihvatili rekonstrukcije dijela ulice i time ćemo dobiti sigurnu, pravu, gradsku Porinovu ulicu. Dugo godinama smo se borili oko imovinsko-pravnih odnosa, no vjerujem da ćemo si s ovim standardom i pristupom poboljšati kvalitetu življenja u ovom dijelu Gorice i želim se zahvaliti svim građanima i gradskoj četvrti što su imali strpljenja svih ovih godina-rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Barišić.

Početkom radova zadovoljan je i dosadašnji predsjednik Gradske četvrti u kojoj se nalazi Ulica kneza Porina, Živko Šimunović

-Tko čeka taj dočeka, čekali smo više od 15 godina svih ovih godina Porinovu ulicu smo stavljali na prvo mjesto potreba naše gradske četvrti. Bilo je puno gradonačelnika i načelnika, a gradonačelnik Barišić je ipak ispunio našu želju. Svaki početak je težak, ali nadamo se da će sve biti u redu. Zadovoljni smo mi i građani, ovdje se nije moglo prolaziti kad padne kap kiše, sada će to biti pristojno-rekao je Živko Šimunović koji je duži niz godina aktivan u Vijeću gradske četvrti Braće Radić i našalio se kako nakon obnove Porinove može napustiti tu funkciju.

Galerija slika

Počinje obnova dijela Porinove ulice Počinje obnova dijela Porinove ulice Počinje obnova dijela Porinove ulice Počinje obnova dijela Porinove ulice Počinje obnova dijela Porinove ulice Počinje obnova dijela Porinove ulice Počinje obnova dijela Porinove ulice

Podijeli