Novosti Sport Događanja

Upaljena svijeća mira

05.12.2016. / Nefertum IT
Prvi tjedan došašća već je iza nas, pa je jučer na red stiglo i paljenje druge svijeće na adventskom vijencu što je obilježeno u centru grada, i u drugim naseljima.

Druge nedjelje Adventa upalili smo svijeću mira, tim činom odašilje se poruka pomirenja sa svima kako bi se tim pomirenjem pripravio put Gospodinu do srca vjernika. 

02adventska-muzej.jpg

U društvu malih Velikogoričana drugu adventsku svijeću na vijencu kod Muzeja Turopolja zapalio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, molitvu je predvodio vlč. Norbert Ivan Koprivec, a zbor mladih iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije animirao je događanje duhovnom pjesmom.

02adventska-muzej2.jpg

Dekan velikogoričko-odranski Đuro Sabolek predvodio je molitvu u Mraclinu gdje su se mještani okupili na paljenju svijeće kod kapelice Svetog Vida, a druženje mještana nastavio se i nakon molitve. Također, poslje svete mise u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije također je upaljena svijeća uz molitvu i blagoslov.

02adventskamralcin.jpg

Pjesmom i sviranjem paljenje druge adventske svijeće u Vukovini su uveličali gosti iz Novog Čiča, članovi Kulturno-umjetničkog društva Čiče. Molitvu je predvodio kapelan marko Čolak, a drugu svijeću na simboličnom vijencu oko poklonca upalio je prvopričesnik Mihael.

02adventska1.jpg

02adventska3.jpg

02adventska2.jpg

02adventska6.jpg

02adventska5.jpg

02adventska-2.jpg

02adventska-1.jpg
(foto: facebook, Mraclin.hr, VGdanas)

Podijeli