°C 20

Vanda Kos najbolja seniorka Športskog ribolovnog saveza Zagrebačke županije

28.11.2016.

Nefertum IT

Vanda Kos iz Turopolja proglašena je najboljom seniorkom u 2016. godini, a ovo priznanje Športsko ribolovnog Saveza Zagrebačke županije primila je jučer u Zaprešiću.

Vanda je članica ŠRK-a Ribomanija iz Turopolja, a ribolovom se bavi od svoje sedme godine. Zadnjih devet godina lovi u prvoj ženskoj ligi Hrvatskog športskog ribolovnog Saveza, u kojoj je četiri puta bila državna prvakinja i u kojoj ima osvojenih više od 60 pehara i 90 medalja.

00vandakos3.jpg

Više je puta osvajala odličje prvakinje grada Zagreba, prvakinje Zagrebačke županije i Zone (izlučno natjecanje tri županije: Zagrebačke, grada Zagreba i Krapinsko Zagorske županije). No, kruna njezinog rada svakako je srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak, održanom 2013. godine, u Sloveniji (Radeče), što je tada bila najvrjednija medalja u povijesti hrvatskog športskog ribolova u seniorskoj konkurenciji.

00vandakos1.jpg

Također s reprezentacijom Hrvatske, nastupila je na još dva svjetska prvenstva, u Portugalu 2014. godine kada je osvojila 7. mjesto i u Španjolskoj 2016. godine kada je bila deveta. Vanda se i ove sezone opet kvalificirala na iduće svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Mađarskoj 2017. godine, nakon što je tijekom sezone zauzela 4. pojedinačno mjesto u prvoj ligi. Veliku podršku u roblovu ima i od tate Siniše Kosa koji je i sam strastveni ribič i osnivač Športsko ribolovnog kluba Ribomanija.

00vandakos2.jpg

Izvor: Mjesto Turopolje