Novosti Sport Događanja

Četvrti vatrogasni Kup "Sveta Lucija"

15.12.2016. / Nefertum IT
U subotu, 17. prosinca, s početkom u 14 sati u Gradskoj sportskoj dvorani održava se vatrogasni Kup Svete Lucije.

Vatrogasna zajednica Velike Gorice organizira četvrti po redu Kup „Sveta Lucija“, natjecanje za vatrogasce u brzom spajanju usisnog voda.

Na Kupu će se natjecati po dvije muške i dvije ženske kategorije vatrogasnih ekipa, „muški A“ i „muški B“ (rođeni 1984.i stariji) te kategorije „žene A“ i „žene B“ (rođene 1984. i starije). Natjecanje će se izvoditi na dvije staze i to u sastavu odjeljenja od šest članova: Z, S, V1, V2, C1, C2 po pravilniku HVZ-a iz 2012. godine i pravilniku CTIF-a. Svi natjecatelji su obavezni nastupiti u kompletnoj opremi za natjecanje: radna odora, radne cipele, kaciga, radni opasač tipa A bez karabina i s oznakama.

-Natjecanje je to koje organiziramo povodom Dana Grada i blagdana zaštitnice Turopolja svete Lucije čije ime Kup i nosi, a upravo u našem Turopolju njeguje se tradicija vatrogastva već godinama i ovo je još jedan doprinos tomu-rekao nam je predsjednik VZGVG-a Dalibor Mrakovčić.



Na natjecanju su osigurani pehari za prva tri mjesta u svakoj kategoriji, potom pehari i novčane nagrade za Super kup u muškoj i ženskoj kategoriji u koji ulaze osam najboljih vremena u muškom i ženskom odjeljenju.

Natjecanje će trajati od 14:00 do 21:00 sat, a u 21 sat slijedi proglašenje pobjednika te zajedničko druženje u prostorijama DVD-a Strmec Bukevski.

Podijeli