Novosti Sport Događanja

Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje

11.06.2024. / Redakcija

Destinaciju za ovogodišnje prvo stručno studijsko edukativno putovanje svojih članova Udruga vinogradara i vinara ̈Grozd ̈ Velika Gorica odabrala je Brodsko vinogorje.

U subotu 8. lipnja oko 30 članova u ranim jutarnjim satima okupilo se ispred Muzeja Turopolja i autobusom krenulo put Slavonije.

Nakon 2011. godine po drugi puta domaćini velikogoričkoj Udruzi bili su lokalni vinogradari i vinari Brodskog Stupnika.

-Više nego ljubazni Slavonci dočekali su nas s dva traktora i prikolicama te se zaputili na Stupničko brdo, gdje su nas odmah na početku ponudili bogatom slavonskom trpezom rakijom, kulenom, šunkom, čvarcima i sirom. Poslije degustacije nekoliko sorata vina laganom vožnjom krenuli smo Vinskom cestom na kojoj smo razgledavali velike vinograde poznatih vinogradara i vinara Zdjelarevića, Jakobovića, Jurkovića, Štimca, Grašića, Zmajića i ostalih – istaknuli su iz Udruge Grozd.

Na spomenutoj vinskoj cesti nalaze se četiri kapelice, a jedna od njih je i kapelica Svete Klare zaštitnice vinogradara Brodskog Stupnika. Sljedeća okrjepa bila je u vinogradu glavnog organizatora ovoga turopoljsko-slavonskog vinogradarsko-vinskog druženja Stjepana Javora, a ručak u malenom selu Lovčići u lovačkom domu.

-Naravno kako to već biva ni na ovom druženju nije izostala harmonika i pjesma, a raspoloženi gosti i marljivi i vrijedni domaćini na kraju su razmijenili i skromne poklone – poručili su iz Udruge Grozd.

 

(Foto: Udruga "Grozd" Velika Gorica)

Galerija slika

Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje Studijsko putovanje vinara i vinogradara Udruge Grozd u Brodsko vinogorje

Podijeli