Novosti Sport Događanja

Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma"

10.06.2024. / Maja Peranić

Ovogodišnjom nagradom „Ruža zagrebačke županije” koju dodjeljuje Turistička zajednica Zagrebačke županije projektima za izvrsnost u turizmu nagrađeno je 18 laureata, a čak 4 „Ruže” otišle su u Veliku Goricu. Ova nagrada, pojedincima i tvrtkama dokaz je da svojim predanim radom i inovativnim pristupom doprinose razvoju turizma Velike Gorice i okolice te da bez njihovog doprinosa turizam u našoj zajednici ne bi bio na razini na kojoj je danas. Svečani prijem velikogoričkih laureata održan je danas u Turističkoj zajednici Velika Gorica.

-Ova nagrada mi znači puno, znači mi da je cilj koji sam si postavila, a taj je da promoviram poculicu kao predmet koji se može koristiti u svakodnevnom životu, da je to prepoznato. Znak mi je to da sam na dobrom putu i da moram još više raditi, prilagođavati se i tražiti nove ideje s ciljem da se ta kulturna baština sačuva, da se prenosi na sljedeće generacije i da se sve više mladih uključi u to kako bismo svi skupa stvorili lijepi suvenir i lijepu priču i sačuvali kulturnu baštinu na koju moramo biti ponosni – rekla nam je Marina Šulentić, vlasnica obrta HoTur, dobitnica nagrade u kategoriji inovativni proizvodi i usluge.Uz nju, među velikogoričkim dobitnicima „Ruže” je i Ivana Belošević sa svojim štruklima Cipov koja je nagrađena za promicanje održivog turizma i očuvanje okoliša, Restoran Mon Ami kao dobitnik nagrade za izvrsnu uslugu i inovativnost, a čiji je predstavnik g. Bruno Cerana nazočio današnjem prijemu, te Hrvatska pošta koja je nagrađena za društveno odgovorno poduzetništvo. U ime HP-a prijemu se pridružio g. Siniša Šukunda.

Laureatima su zahvalili direktorica TZ Grada Velike Gorice Maja Toth, direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar istaknuvši njihov velik doprinos turizmu našeg grada.

-Čovjek je ključ uspjeha u turizmu i svi vi velikogorički laureati dokaz ste da je tome tako. Priča se puno o važnosti i jačanju kontinentalnog turizma i vaše su djelatnosti, proizvodi i usluge od iznimne značajnosti. Zahvaljujem vam na vašim projektima koji su doprinos turizmu u našem gradu – rekla je direktorica Turističke zajednice Velika Gorica Maja Toth.

-Ruža Zagrebačke županije nastala je kao podstrek jednoj težnji da pokažemo najbolje od najboljeg. Najlakše je biti osrednji. Ruža pokazuje da svi naši pojedinci, poduzetnici, mali obrti, ugostitelji, vi koji njegujete tradiciju stvarate jednu zajedničku priču Zagrebačke županije odnosno moje Velike Gorice. S time smo stvorili ono što je najbitnije, čovjeka koji teži boljem. Ovo je želja da naša destinacija dobije novu dimenziju baš s vama. Imate našu podršku. Bez vas nema turizma – poručila je laureatima direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Riječi hvale o ovogodišnjim laureatima imao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je uputivši im čestitke dodao kako su upravo oni zaslužni za stvaranje identiteta Velike Gorice.

-Upravo vi prezentirate ono što treba činiti identitet jednog velikog grada, poduzetništvo, tradiciju, vrednovanje baštine na moderan način – kazao je Ačkar i dodao:

-Blizina Zagreba koliko god je nekad blagoslov, često je i prokletstvo je se nekada teško nekom iz Velike Gorice nametnuti s nečim dobrim, originalnim i kvalitetnim jer ponuda je u našoj metropoli velika, ali time više vrijedi ono što vi činite. A Velika Gorica i naše Turopolje upravo piše najljepše stranice povijesti u stvaranju identiteta grada od njegovog osnutka i vi ste jedan veliki obol i iskorak napravili na najljepši mogući način – rekao je Ačkar.

Turistička zajednica Zagrebačke županije kao nikada do sad nije prepoznala potencijal Velike Gorice, dodao je gradonačelnik istaknuvši kako se i posljednjih dana u Velikoj Gorici održavaju brojna događanja od izložbi u centru grada do Turopoljske milje što sve doprinosi prepoznatljivosti našeg grada koji prestaje biti tek „spavaonica”.

-Velika Gorica više nije spavaonica, dolazi na nacionalnu mapu kako povijesno i zaslužuje. Zaslužni su za to ljudi, a bez ovakvih ljudi to bi bilo nemoguće – zaključio je gradonačelnik.

Na ovom svečanom prijemu dobitnika nagrade Ruža Zagrebačke županije velikogoričkim laureatima uručeni su prigodni pokloni u znak zahvalnosti na svemu što čine za turizam svog kraja.

Galerija slika

Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma" Štrukli "Cipov", obrt "HoTur", Mon Ami i Hrvatska pošta dobitnici "Ruže Zagrebačke županije": "Bez vas nema turizma"

Podijeli