Novosti Sport Događanja

MK Velika Gorica i dalje među najboljim klubovima Hrvatske atletske cestovne lige: Bodovne razlike su male, djevojke trenutno drže treću poziciju

10.06.2024. / Damir Žbulj

Nakon osam održanih kola Maraton klub Velika Gorica nalazi se na petom mjestu ukupnog poretka Hrvatske atletske cestovne lige, u kojem se natječu 44 hrvatska kluba.

"Bili smo nakon šest kola i na trećem mjestu lige, ali preskočili smo nastup na Vukovarskom polumaratonu, pa su nas prestigli konkurenti i prijatelji iz AK Sljeme i AK Maksimir. U vrhu poretka su AK Fit Zaprešić s 2845 bodova i AK Martin Dugo Selo s 2457 bodova, a dalje slijede AK Sljeme s 1844 boda, AK Maksimir s 1809 bodova pa MKVG s 1721 bodom," javio nam je Marijan Malčević iz MK Velika Gorica pa dodao:

"Vidi se da su bodovne razlike od trećeg do sedmog mjesta male pa će do kraja lige biti još dosta promjena pozicija. U svakom slučaju, na kojem god smo mjestu, definitivno smo među najboljima u ligi! Podsjetimo, liga ima 18 kola, dakle nismo još niti na pola."

Trkačice Maraton kluba Velika Gorica su na dosadašnjim ligaškim utrkama 566 bodova i nalaze se na visokom trećem mjestu među devetnaest ženskih ekipa. Na vrhu su AK Martin Dugo Selo i Ak Fit Zaprešić. Muška ekipa imala je malo jaču konkurenciju, a sa sakupljenih 595 bodova sad je na devetom mjestu od 26 ekipa.

"U pojedinačnom poretku HACL naša najbolja predstavnica je lanjska pobjednica lige Vedrana Janjić, koja je u svojih pet ovogodišnjih nastupa sakupila 342 boda Nije nastupila na posljednje dvije utrke pa je s prvog mjesta pala na četvrto mjesto ukupnog poretka žena i na drugom je mjestu kategorije Ž45. No, nema razloga za brigu, jer Vedranu su prestigle trkačice s većim brojem nastupa, pa će se bodovno stanje poravnati kad sve dođu do maksimalnih deset nastupa, nakon čega se više ne dobivaju puni bodovi."

"Visoko u poretku i dalje je Jasminka Zvonar, koja je dosad nastupila na tri utrke. Ukupno je na 11. mjestu ženske konkurencije i druga u kategoriji Ž55. Ostale naše predstavnice u ligaškom poretku su Edita Grgić i Marina Mihić s dva nastupa te Jasna Mikulić, Kristina Terzić, Renata Horvatek i Alena Sokić s po jednim nastupom," pojasnio je Malčević, koji je do sada upisao tri nastupa.

U muškoj konkurenciji MK Velika Gorica predvode Vedran Planinšek i Josip Martinović. Obojica su dosad nastupili na tri utrke, Vedran je ukupno 24. i treći u kategoriji M35, a Josip je ukupno 27. i treći u kategoriji M40.

Ligaške bodove osvajali su i Darko Radić, Goran Siuc, Martin Marčec, Hrvoje Mikulić, Petar Petrić, Luka Čučuković, Darko Kovač i Berislav Devčić.

Uspješan vikend MK Velika Gorica imao je i u Svetoj Nedelji i na 27. izdanju utrke Mali maraton Sisak – Trebarjevo. Riječ je o utrci na 15 kilometara s rutom uz rijeku Savu, sa startom u Sisku i ciljem u Trebarjevu. U međunarodnoj konkurenciji sedamdesetak natjecatelja MK Velika Gorica predstavljalo je petero trkača. Pobjede su i u muškoj i ženskoj konkurenciji odnijeli Kenijci i Kenijke, a najbrži 'Maratonac' bio je Darko Radić, koji je s vremenom 1:06.42 osvojio 12. mjesto u muškoj konkurenciji i treće mjesto u kategoriji M50.

Ženski dio ekipe činile su Kristina Terzić, Marina Mihić i Edita Grgić. Kristina je s rezultatom 1:20.6 bila deseta žena i peta u kategoriji Ž40. Marina je završila utrku za 1:23.22 na dvanaestom mjestu i šesta u kategoriji Ž40. Edita je bila odmah iza Marine, na trinaestom mjestu s rezultatom 1:25.42, na četvrtom mjestu u klasi Ž50.

U Orešju je održana 1. Vatrogasna utrka Sveta Nedelja, kao dio Vatrogasne trkačke lige. Trčalo se 5,5 kilometara oko jezera Orešje, a Luka Čučuković, koji u Vatrogasnoj lici predstavlja DVD Novo Čiče, osvojio je fenomenalno četvrto mjesto generalke i prvo mjesto u kategoriji M20, s vremenom 22:09 minuta.

Nedjeljko Babić iz JVP Zagreb, također se popeo na pobjedničko postolje, a rezultatom 26:09 minuta bio je 25. muški ukupno i treći u kategoriji M50.

"Osim na cestovnim utrkama, bilo je naših i na triatlonu i na trailu. Tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić, koji u triatlonu nastupa za Triatlon klub Maksimir, u subotu je nastupio na srednje dugom Keszhtely triatlonu u Mađarskoj. Osvojio je ukupno 12. mjesto i drugo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji."

"Na Aquae Iasae trailu u Varaždinskim toplicama, na najdužoj stazi od 20.8km, s malo više od 700 metara elevacije, trčala su naša tri 'Legionara': Goran Siuc, Martin Potočnik i Nikola Ivan Leder," poručio je za kraj Malčević. 

Iduća utrka Hrvatske atletske cestovne lige je polumaraton Gacka Run u Otočcu, koji je na rasporedu u nedjelju, 16. lipnja.

Podijeli