Novosti Sport Događanja

I U-13 Udarnice ušle u elitno društvo među osam najboljih u Hrvatskoj: Nova drama i velika fešta nakon raspucavanja sedmeraca!

08.06.2024. / Damir Žbulj

Još jedan spektakularan uspjeh ostvarile su mlade rukometašice Udarnika, koje su na U-13 državnoj završnici prvenstva Hrvatske u Poreču ušle među osam najboljih ekipa!

Nedavno je i malo starija generacija Udarnica napravila identičan rezultat, na kraju su djevojke završile na sedmom mjestu, a sada goričke rukometašice mogu napraviti i korak dalje.

Pokazale su svoju kvalitetu nastupima u skupini, gdje su pobijedile Gospić, Trogir '58 i Petason-Vranjic, dok su s braniteljicama naslova, ekipom varaždinske Koke, odigrale neriješeno, nakon velike drame i nekoliko preokreta tijekom samog dvoboja.

U grupi su tako ipak završile na drugom mjestu, s jednakim brojem bodova kao i Koka, pa su za mjesto u četvrtfinale morale razigravati s ekipom Trilja.

Nije niti ta utakmica prošla bez dramatičnih obrata, a odluka je pala nakon raspucavanja...

Udarnice su vodile većinu dvoboja, ali su Triljanke u završnicu ušle s pogotkom prednosti (10:11). Ipak, djevojke pod vodstvom Martine Vugrinović još su jednom pokazale pravi karakter te su u samom finišu došle do izjednačenja, a pogodak za finalnih 11:11 postigla je Ema Jagodić!

Krenulo se nakon toga u izvođenje sedmeraca, a tek tada su napetost i neizvjesnost dostigli vrhunac.

c

Trilj je poveo, Gabrijela Černetić je uzvratila. Majić i Čović su promašile za Trilj, a Luana Bigec Sabljak i Ema Jagodić osigurale su Udarnicama dva razlike. Iva Markov nije uspjela 'dokrajčiti' suparnice, ali je zato Jana Turković bila smirena te je poentirala za konačnih 15:14 i veliku feštu naših rukometašica!

Ema Jagodić je u regularnom vremenu dala četiri komada, po tri su dodale Luana Bigec Sabljak i Gabrijela Černetić, dok je jednom mrežu suparnica pogađala i Lucija Bižić. Svoj doprinos dale su i tako i Petra Sečenj, Jana Turković, Jana Jurkić, Paula Polić, Karla Miličević, Ema Markov, Gita Konjar, Ana Vlašić, Nives Juratović, Tena Slojšek, Iva Markov i Paula Bilić-Prcić. Čestitke, uz igračice i trenericu Martinu, zaslužuje i cijeli klupski stručni stožer, a zahvala ide i roditeljima, koji su u velikom broju stigli u Poreč dati svojim curama glasnu i snažnu podršku.

U četvrtfinalu rukometašice Udarnika u subotu od 16 sati čeka još jedan veliki izazov, s druge strane bit će vršnjakinje zagrebačke Lokomotive, no, prema prikazanome u Poreču možemo se s pravom nadati još jednoj spektakularnoj i borbenoj partiji, a ulazak u polufinale bio bi jedan pravi sportski pothvat!

Među osam najboljih još su tako i Sesvete, Gospić, Koka, Omišalj, Rudar i Sinj, sve respektabilne ekipe, koje imaju veliku tradiciju i jaku školu rukometa. Možemo to s punim pravom reći, baš kao i Udarnik!

Velika završnica i razigravanje za najviše pozicije zakazani su za nedjelju.

Podijeli