Novosti Sport Događanja

Turopoljska milja se vratila: Čekaju nas prekrasna stajališta i lagana vožnja kroz prekrasno Turopolje

07.06.2024. / Damir Žbulj

Stigla nam je toliko iščekivana subota, 8. lipnja, kad ćemo ponovno uživati u 'Turopoljskoj milji', popularnom cikloturističkom maratonu u organizaciji Udruge VG Tur Team, koji nam se vraća nakon pet godina pauze.

'Online' prijave su popunjene, a posljednja mjesta možete popuniti na sam dan Turopoljske milje, neposredno prije samog početka...

Biciklijada se vozi pod sloganom 'Upoznaj bolje Turopolje', nije natjecateljskog karaktera, no, bez obzira na to biciklističko – avanturistička Udruga VG Tur Team iz Velike Gorice je osigurala veliki broj nagrada, a dobitnici će se saznati izvlačenjem na tomboli...

Od nagrada izdvajamo 'velike' i 'male' servise bicikala, jedan sretnik ili sretnica osvojit će prekrasan bicikl Scott Scale 980, dok su glavna nagrada dva kupona za dva noćenja za četiri osobe u mobilnoj kućici u 'Camping Village Šimuni' na otoku Pagu!

"Kako nam je sigurnost svih sudionika izuzetno bitna tako će sudionike osiguravati vozila policije te će u pratnji biti i kombi vozilo vatrogasaca sa medicinskom sestrom te posljednje vozilo 'metla' Dynamic Deliveries, koje će osigurati da ukoliko netko odustane ili mu se desi kvar da ga poveze do prvog sljedećeg stajališta. Naravno grupu biciklista će predvoditi vozilo našeg dugogodišnjeg partnera Turopoljske Milje, Gašparić Grupa, koji se pobrinuo da se nesmetano i bezbrižno vozimo kako netko ne bi 'zalutao', kao i dostavno vozilo koje će se pobrinuti da na svakom stajalištu imate hladnu vodu i friške zalogaje," poručili su organizatori.

Ruta pete Turopoljsko milje bit će: Pleška 38 - Rakarska ulica - Kobilić - Črnkovec - Ščitarjevo Andautonija (1. stajalište) - Drenje Ščitarjevsko - Trnje - Lekneno - Črnkovec - Lazina Čička - Novo Čiče (2. stajalište - Etno naselje Novo Čiče) - Posavska ulica - Jagodno - Poljana Čička - Kučni most - Lugarnica (3. stajalište - Žirovina) - Turopolje - Buševec - Podvornica - Turopoljsko Posavskog odreda - Spomen dom 153. brigade HV (4. stajalište) - Malobunska cesta - Kušanec - Slavka Kolara - Kralja Zvonimira - Pleška 38.

Okupljanje je u jutarnjim satima u Pleškoj 38, nakon toga slijedi kratko upoznavanje s rutom i cijelom manifestacijom, u 10 sati je start, a predviđeni dolazak na cilj je oko 16 sati. Nakon toga slijedi druženje uz hranu i piće i zabavni program.

"Već smo odvozili rutu i možemo vam reći kako smo više nego zadovoljni viđenim! Čekaju nas prekrasna stajališta i lagana vožnja kroz prekrasno Turopolje, jedva čekamo početak da zajedno doživimo jedno lijepo i nezaboravno druženje," dodali su iz Udruge VG Tur Team, kojoj je potpora u organizaciji Turistička zajednica Velike Gorice.

Sve sudionike petog izdanja Turopoljske milje čeka i okrjepa, kiflice, voće i voda, na stajalištima, a na samom kraju manifestacije će svi uživati u gulašu, roštilju i sladoledu.

"Novost je da će peta Turopoljska milja imati i humanitarni karakter, a dogovorena je suradnja s Udrugom Veliko Srce Malom Srcu, gdje će dio sredstava od kotizacija ići za potrebe Udruge VSMS! Također, VSMS će imati svoj štand na kojem će se uz donaciju moći uzeti majica i ostali rekviziti Udruge VSMS . Dodatno će biti mogućnost također uz donaciju uzeti i nešto od biciklističke odjeće!"

"Sama biciklijada je cikloturističkog karaktera i cilj nam je potaknuti što veći broj sudionika na aktivan život u biciklizmu pogotovo u Zagrebačkoj županiji i u Turopolju te privući ljude iz različitih dijelova Hrvatske u prelijepo Turopolje."

Mlađi od 16 i stariji od 65 godina ne plaćaju kotizaciju, koja na dan Turopoljske milje iznosi 15 eura, ali su iz organizacije napomenuli kako osobe mlađe od 16 godina smiju sudjelovati uz pratnju punoljetne osobe te je obavezno nošenje zaštitne kacige.

 

Podijeli