Novosti Sport Događanja

Navala na akciju Gradske knjižnice: Građani pohrlili po knjige iz otpisa za 1 euro!

07.06.2024. / Maja Peranić

Gužva se stvorila jutros ispred Gradske knjižnice Velika Gorica gdje je od 9 sati otvorena njihova tradicionalna akcija prodaje knjiga pod nazivom „Euro plati knjigu uhvati” koja se održava u sklopu VG Festa.

Svake godine sve je više zainteresiranih za kupnju knjige iz otpisa Gradske knjižnice ne samo među njihovim korisnicima, već i među građanima Velike Gorice, ali i šire. Potvrđuje to činjenica da je danas i prije 9 sati na samo otvorenje sajma nestrpljivo čekalo 30-ak građana kako bi prvi „uhvatili” svoju knjigu.Iz knjižnice su sretni zbog interesa koji ova akcija pobuđuje među građanima, a najviše zbog toga što će knjige iz otpisa naći svoj dom.

-Ove godine nam se dogodila zanimljiva situacija zbog koje naravno da smo sretni, već prije 9 sati pred Gradskom knjižnicom je bilo okupljeno 30 građana koji su htjeli kupiti knjigu. Naš cilj je za minimalan simboličan iznos prodati knjigu. Knjiga je stvar koja se čita, riječ mora putovati. Građani su zadovoljni zbog te simbolične cijene, a mi smo sretni što su se knjige udomile, a nisu otišle u smeće jer to su otpisane knjige iz knjižnog fonda – rekla nam je ravnateljica knjižnice Pamela Sever.Sajam knjiga Gradske knjižnice možete posjetiti danas do 20 sati kao i sutra od 9 do 20 sati.

Galerija slika

Navala na akciju Gradske knjižnice: Građani pohrlili po knjige iz otpisa za 1 euro! Navala na akciju Gradske knjižnice: Građani pohrlili po knjige iz otpisa za 1 euro! Navala na akciju Gradske knjižnice: Građani pohrlili po knjige iz otpisa za 1 euro! Navala na akciju Gradske knjižnice: Građani pohrlili po knjige iz otpisa za 1 euro!

Podijeli