Novosti Sport Događanja

Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera

25.05.2024. / Redakcija

Subotnje jutro vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča okupili su se u tamošnjem Etno selu i zajedno krenuli u prikupljanje nelegalno odbačenog otpada oko jezera Čiče pokazujući svojim primjerom da neće dopustiti neodgovornim građanima da zagađuju okoliš u kojemu žive. S rukavicama na rukama i kapama koje su štitile od sunca krenuli su u čišćenje oko jezera. Našlo se tu svega, od papira do dječjih pelena unatoč postavljenim kantama.

-Prikupili smo dosta smeća, limenki od raznih pića, kutija od cigareta, dječjih pelena, papira, plastike, ambalaže od brze hrane. Nije ovo prva akcije kojoj smo se priključili, već smo sudjelovali u ovakvim akcijama čišćenja. Građanima koji ostavljaju iza sebe otpad poručili bi da to nije u redu, da bi trebali sve smeće koje naprave prilikom boravka u prirodi sakupiti i staviti u vrećicu, ponijeti kući i baciti u svoju kantu – poručila je Melita Panić ispred Društva žena Novo Čiče.

-Već šestu godinu za redom sve udruge iz Novog Čiča sudjeluju u akciji „Od izvora do mora”, već smo prikupili veći i teži otpad, na redu je čišćenje okoliša oko jezera. Ovo je već postala tradicija, više od stotinu članova svake godine sudjeluje u ovoj akciji – istaknuo je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD- a Čiče.

Da su ekološka osviještenost i volonterstvo važni za svakog pojedinca svojim je primjerom pokazao i gradonačelnik Velike Gorice.

-Vidi se da su naselja i gradske četvrti gdje je volonterizam prisutan čišća i ljepša, uređenija. Kada smo došli u prirodu samo je jedno pravilo- moramo je ostaviti onakvu kakvu smo je i našli. Moramo odgajati treće generacije kako bi izbjegli probleme koje ne želimo da naša djeca i naša unučad dočekaju. Hvala volonterima koji brinu da naša Velika Gorica, naše Turopolje bude lijepo, uredno i čisto. Želim da njihov primjer potakne sve one neodgovorne sugrađane koji ovdje, unatoč svim upozorenjima i kaznama uništavaju prirodu, odlažu otpad da prestanu to raditi – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Postavljanjem kamera oko jezera i u nekim naseljima ipak ima manje nelegalnog otpada.

-U Velikoj Mlaki je postavljena kamera u centru i više nema divljih odlagališta otpada. Intervencijom komunalnih redara kaznili smo visokim kaznama počinitelje koji su ostavljali otpad. Većinom su to građani Zagreba koji uz naše nasipe odlažu otpad – kazao je gradonačelnik.

Čini se da su jedino kazne ispravan način upozorenja za neodgovorne pojedince.

Galerija slika

Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera Vrijedni volonteri okupljeni u Udruge iz Novog Čiča očistili okoliš oko jezera

Podijeli