Novosti Sport Događanja

Dvije ekipe HOK Gorica na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih

23.05.2024. / Damir Žbulj

U sportskoj dvorani Kineziološkog fakulteta u Zagrebu odigran je veliki MIS turnir u odbojci, na kojemu su snage odmjerile najbolje ekipe regije. U napetim utakmicama i odličnoj atmosferi 20 ekipa se borilo za pobjedu i plasman u Rijeku na završnicu Plazma Sportskih igara mladih u kategorijama: 2006. godište i mlađe u ženskoj kategoriji te 2009. godište i mlađi u muškoj i ženskoj kategoriji.

Na državnu završnicu u Rijeku u kategoriji 2006. godište i mlađe putuje ekipa HOK 06 iz Velike Gorice. Državni finalisti u kategoriji 2008. godište i mlađe su, prošlogodišnji državni prvaci i međunarodni viceprvaci, ekipa Zagi u muškoj kategoriji te ekipa HOK 09 iz Velike Gorice u ženskoj kategoriji.

"Svi finalisti će u Rijeci tri dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 28 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori. Kad društveno odgovorna kompanija MIS je prepoznala napore, viziju i ideje Plazma Sportskih igara mladih da djecu i mlade zajedničkim snagama potaknu na bavljenje sportom, na stjecanje zdravih navika i prihvaćanje zdravog sportskog način života."

"Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život. Atmosfera na svim MIS turnirima u odbojci najbolji je pokazatelj kako smo u tome i uspjeli," poručili su organizatori!

Plazma Sportske igre mladih i ove godine potpuno besplatno omogućuju djeci i mladima da se natječu u deset sportskih disciplina, a to su Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder joy turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika. U sklopu Telemach Dana sporta održat će se i 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja, a pred nama su i državna završnica u Rijeci te međunarodna završnicu u Splitu.

Igre su trenutno aktivne u četiri zemlje, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300 tisuća djece i mladih.

No, mlade odbojkašice HOK Gorica ostvarile su još jedan veliki uspjeh, a to je plasman u Zadar na državnu završnicu u kategoriji U-17 kadetkinja!

Natjecanje počinje u petak, 24. svibnja, a u grupi B su, uz HOK Gorica, i OK Zadar, ŽOK Ferivi Višnjevac i OK Pula. Dvije najbolje ekipe svake skupine ulaze
u četvrtfinale, a razigravanje za poredak na rasporedu je u subotu i nedjelju.

Podijeli