Novosti Sport Događanja

Srebrni Šandor: Bilo je teško kontrolirati disk, nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam plasmanom i svjetskom medaljom

20.05.2024. / Damir Žbulj

Sjajni Velimir Šandor ostvario je u japanskom Kobeu jedan od najvećih uspjeha u svojoj sportskoj karijeri! Nakon dvije paraolimpijske medalje, srebra iz Tokija i bronce iz Rio de Janeira, stigao je po prvi puta i do titule svjetskog viceprvaka u bacanju diska!

Šandor je do svjetskog srebra stigao sa 16.92 iz treće serije, dok je zlato osvojio svjetski rekorder Brazilac Andre Rocha s 20.72 metra.

"S obzirom na uvjete i kišu koja je padala, nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam plasmanom. Bilo je teško kontrolirati disk, ali imam sreću da je natjecanje u ovim ekstremnim uvjetima dobro završilo. Osvojio sam medalju, ali još je važnija još jedna kvota za Hrvatsku za Paraolimpijske igre u Parizu. Nadam se i moja viza. Znam da mogu puno dalje i bolje, ali ovdje je bio važan samo plasman," poručio je Usponovac Šandor, kojeg je u Japanu pratio trener Ivan Čengić.

Velimiru je to treća medalja na svjetskim prvenstvima, nakon što je osvojio bronce 2015. u Dohi i 2017. u Londonu. Paraatletičaru velikogoričkog Uspona očito odgovara Japan, jer je na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju također osvojio srebro. U svojoj kolekciji ima i dvije europske medalje, srebro iz talijanskog Grosseta 2016. i broncu iz poljskog Bydgoszcza 2021. godine.


Ovim rezultatom izborio je svoje mjesto i na skorašnjim Paraolimpijskim igrama u Parizu!

Podijeli