Novosti Sport Događanja

Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina

20.05.2024. / Redakcija

Vinogradari i vinari iz Turopolja, Pokuplja, Posavine, Vrhovlja, Vukomeričkih gorica i Velike Gorice okupljeni u Udrugu ̈Grozd ̈ u petak 17. svibnja u ugostiteljskom objektu obitelji Matković na Ključić brdu održali su svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštini je osim natpolovičnog broja članova nazočilo i desetak uzvanika. Riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Vlado Mikulčić, koji je podnio i izvješće o radu za proteklu godinu.

Od mnogobrojnih aktivnosti istaknuo je da Udruga redovno svečanim proslavama obilježava stare tradicijske običaje vezane za radove u vinogradima i podrumima -Vincekovo, Lovrekovo, Bartolovo i Martinje. Naglasio je da nekoliko vinogradara i vinara Grozda kontinuirano sudjeluje sa svojim vinima na Izložbama vina diljem Lijepe naše i ostvaruje vrlo dobre rezultate, te time uspješno promovira vina Turopoljskog kraja, grad Veliku Goricu i Udrugu Grozd.

Na kraju svojeg izvješća napomenuo je da se sve spomenute i provedene aktivnosti ne bi mogle realizirati bez značajne stručne i financijske pomoći Grada Velika Gorica odnosno njegovog Upravnog odjela za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije, Turističke zajednice grada Velike Gorice, Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije te Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede.

U planu rada za naredno razdoblje istaknuto je da će Udruga i dalje nastaviti s edukacijom svojih članova putem stručnih predavanja, tečajeva, okruglih stolova i studijsko - edukativnim putovanjima u druge vinogradarske regije diljem Lijepe naše.

Poslije svih izvješća koja su jednoglasno usvojena, zaslužnim pojedincima uručena su priznanja i prigodni darovi.
Voditelj ocjenjivanja vina tajnik Udruge Radovan Arbanas objavio je službene rezultate ovogodišnjeg ocjenjivanja, a zlatne diplome osvajačima uručio je zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas koji je ujedno otvorio 16. Izložbu vina Udruge Grozd.

Šampion Udruge je vino mješavina bijelih sorata proizvođača Branka Dobrenića. Svim prisutnima na skupštini podijeljen je novi Bilten Udruge broj 22. kojeg je je nadahnutim i inspirativnim Uvodnikom ovoga puta obogatio zamjenik gradonačelnika Neven Karas, u kojem su tekstualno i slikovno navedene i prikazane sve njene prošlogodišnje aktivnosti.

 

(Foto: Udruga "Grozd")

Galerija slika

Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina Vinar i vinogradari okupljeni u Udrugu “Grozd” održali redovnu skupštinu: Primarna edukacija članova i promocija naših vina

Podijeli