Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Velimir Šandor osvojio naslov viceprvaka svijeta i osigurao plasman u Pariz na Paraolimpijske igre!

19.05.2024. / Damir Žbulj

Novi fenomenalan sportski rezultat ostvario je naš Velimir Šandor, koji je na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u japanskom Kobeu osvojio srebrnu medalju i titulu viceprvaka!

Šandor se naporno pripremao za ovo natjecanje, prvo u Medulinu pa onda u svojoj Velikoj Gorici, a za svjetsko srebro disk je u F52 kategoriji bacio 16.92 metra.

U teškim vremenskim uvjetima zlato je osvojio svjetski rekorder Brazilac Andre Rocha sa 20.72 m, dok je treći bio Latvijac Kestutis Skucas sa 15.88 metara.

Velimir je na svjetskim prvenstvima osvajao brončane medalje, u Dohi 2015. i Londonu 2019. godine, a ovim rezultatom je izborio plasman u Pariz na Paraolimpijske igre, gdje će braniti srebro iz Tokija. U svojoj bogatoj kolekciji medalja Šandor ima i paraolimpijsku broncu iz Rio de Janeira te europsko srebro iz Grosseta 2016. i broncu iz Bydgoszcza 2021. godine.

Čestitamo Velimiru i njegovom treneru Ivanu Čengiću na ostvarenom rezultatu. U ponedjeljak na borilište izlazi Miljenko Vučić u bacanju kugle klase F11, dok će u Kobeu boje Paraatletskog kluba Uspon, naše Velike Gorice, Turopolja i Hrvatske braniti i Mirnes Omerhodžić (F51, čunj).

Galerija slika

[VIDEO] Velimir Šandor osvojio naslov viceprvaka svijeta i osigurao plasman u Pariz na Paraolimpijske igre! [VIDEO] Velimir Šandor osvojio naslov viceprvaka svijeta i osigurao plasman u Pariz na Paraolimpijske igre! [VIDEO] Velimir Šandor osvojio naslov viceprvaka svijeta i osigurao plasman u Pariz na Paraolimpijske igre!

Podijeli