Novosti Sport Događanja

Petek na Gorice: 28 izlagača, edukativni i zabavni program te prijenos uživo!

28.02.2024. / Redakcija

Na već poznatoj lokaciji u Parku Plemenite općine turopoljske 1. ožujka će se održati „Petek na Gorice“. Od jutarnjih pa do popodnevnih sati bit će prilike za doći na gablec, no i opustiti se nakon posla jer na Petek na Gorice dolazi čak 28 izlagača sa svojim domaćim i unikatnim proizvodima.

MLJAC Plac uz domaće žgance, štrukle i bažul

Mljac plac bit će posvećen gastro delicijama našega kraja na kojem će svi posjetitelji moći degustirati i kupiti proizvode lokalnih OPG-ova. Turopoljski štrukli „CIPOV“ by Ivana Belošević, kolači napravljeni od sezonskih namirnica, domaća ukusna sarma, buševski bažul – samo su dio delicija koje će pripremiti članice Društva žena iz našeg kraja. Neće nedostajati ni svježeg sira i vrhnja iz Mini sirane Kolarić i OPG-a Mira Krković, slatkog meda OPG-a Balažić, no sve to samo je dio bogate ponude koja vas čeka na prvom proljetnom „Petku na Gorice“ kod Muzeja Turopolja.

ART Plac uz pokoju novost, ali i dosadašnje kreativne izlagače

Uz štruklu, pivo ili kolačić u ruci, ponudu će nadopuniti i neizostavni dio „Petka na Gorice“ – naš kreativni kutak pod nazivom ART plac. Svi ljubitelji umjetnina, unikatnih i lijepih predmeta tako mogu prošetati ART placom na kojem će lokalni obrtnici kao što su - obrt Mogut, Megy design, , MartArt-Turopolka, GLOBAL STUDIO DIZAJN, OPG Rosa, OBRT VENIR RESULT, OBRT BOŽIDAR PETRAS, KREATIVNA OVČICA j.d.o.o i ostali, pokazati svoje umijeće. Suveniri i torbe s turopoljskim motivima, ručno izvezeni odjevni predmeti, šalice, magneti, slike, nakit, ukrasi za dom, heklane haljine, cvijeće, ruže i još mnoga toga samo su mali dio onoga što će se moći kupiti i vidjeti u petak 1. ožujka kod Muzeja.

Prijenos uživo!

Ono što će se posebno svidjeti onima koji nam se ne mogu pridružiti u ranim jutarnjim satima je predstavljanje Petek na Gorice izlagača putem video prijenosa uživo! Zabilježite u kalendare jer ćemo u petak, 01. ožujka od 11 sati dovesti naše sudionike pred vaše male ekrane te će vam oni pokazati što ćete moći tijekom dana pronaći na njihovim štandovima, kažu organizatori.

Provjerite edukativni i zabavni program za sve uzraste

Uz ponudu izlagača, tu je i raznolik zabavni i edukativni program za sve uzraste. Ovog petka pridružit će nam se Marija Hubak koja je u Veliku Goricu dovela Babysteps program poticanja ranog razvoja i HZZJZ sa svojim edukativnim program o osvješćivanju o raku debelog crijeva.

Podijeli