Novosti Sport Događanja

Vraća se Lektira u kinu: Nakon krimića „Duh u močvari” slijedi predavanje i analiza filma!

11.02.2024. / Maja Peranić

Kino Gorica u veljači nastavlja s programom 'Lektira u kinu'. Riječ je o edukativnom program koji se provodi u školskoj godini 23./24. te svakog trećeg četvrtka u mjesecu donosi projekcije filmova koji su ekranizacije lektira i drugih popularnih djela dječje književnosti s ciljem predstavljanja hrvatske (ali i svjetske) audiovizualne baštine, razvijanja filmske pismenosti i motiviranja za čitanje. Na redu je „Duh u močvari” prema poznatom romanu Ante Gardaša koji će se prikazati u četvrtak, 15. veljače, a nakon filma slijedi novost – kratko interaktivno predavanje!

-U veljači prikazujemo dječji krimić DUH U MOČVARI. Nastao prema poznatoj lektiri, romanu Ante Gardaša, film 'Duh u močvari' donosi prekrasne zimske pejzaže Kopačkog rita i avanturu troje djece – Mirona, Melite i Zoltana koji kreću u potragu za jednim duhom… Film 'Duh u močvari' bio je među deset najgledanijih filmova u 2006. godini te je obilježio povratak prvog igranog filma za djecu nakon 20 godina u hrvatsku kinematografiju – kažu iz Pučkog učilišta.
 
Novost je što će po završetku filma biti održano kratko predavanje na kojem će prof. Marina Zlatarić analizirati film i uvesti djecu u svijet filmske pismenosti.

-Ovom dodatnom aktivnosti, koju provodimo u suradnji s HAVC-om, omogućit ćemo malim gledateljima da nauče nešto novo i da postave pitanja te riješe sve nedoumice nakon gledanja filma. Vjerujemo da će im znanje koje usvoje pomoći da i sami razumiju, analiziraju i interpretiraju filmove koje će ubuduće gledati, tj. da ih gledaju 'drugim očima' – poručili su organizatori.
 
Interfilm besplatno ustupa prava za prikazivanje filma 'Duh u močvari', stoga je ulaz na projekciju slobodan.

Podijeli