Novosti Sport Događanja

Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja

06.12.2023. / Maja Peranić

Najveća osnovna škola u Velikoj Gorici – osnovna škola Nikole Hribara ovih dana obilježava svoju 40. godišnjicu rada. Tim povodom proteklog je tjedna održano niz aktivnosti iz svih predmetnih područja u kojima su sudjelovali sadašnji, ali i bivši učenici Hribara, njihovi učitelji i roditelji.

Pokazalo je to njihovu povezanost kao i povezanost sa školom koju pohađaju. Bilo da se radi o matematičkim ili pak glazbenim znanjima i vještinama učenici su se istaknuli u svim područjima te nizom zanimljivih aktivnosti dokazali kako na zabavan i kreativan način učiti o svijetu oko sebe.Evo što su o ovim aktivnostima rekli iz škole:

Pod dirigentskom palicom profesorice Branke Kopilović slušali su i izvodili glazbu, prepoznavali instrumente, učili pjevati, pjevali, rješavali kviz, a sve to u sklopu glazbene večeri.

Matematičari su ponovno uvjeravali i dokazivali da je matematika jako zabavna kad joj se pristupa bez straha, a uz asistenciju roditelja mladi talentirani matematičari dokazali su da su s pravom baš tu na Večeri matematike.

Prirodoslovlje je obuhvaćeno nizom zanimljivih aktivnosti pod zajedničkim nazivom STEM večer. Tako su učenici i roditelji na radionicama osjetili kemiju, a fizičari su se družili sa studentima Fizičkog odsjeka PMF-a, odnosno studentskom sekcijom Fizika ekspres i izvodili zanimljive pokuse.Mladi su tehničari predstavili svog robota i pokazivali nam što on sve može, istraživali mogućnosti drona, programirali micro:bitove, istraživali mogućnosti Unimat stroja te bili kreativni u izradi božićnih ukrasa od papira.

Geografi su priredili pravu erupciju vulkana i izrađivali fosile od gipsa. Učitelji informatike proveli su radionice kojima su na zanimljiv način razvijali učeničku logiku i kreativnost koristeći računala, Lego kocke, robote i 3D pisač.OŠ Nikole Hribara izgrađena je 1983. godine kao četvrta škola u Velikoj Gorici. Iste je godine počela s radom pod nazivom OŠ “Stjepan Fabijančić-Japa”, a 1992. godine mijenja naziv i počinje nositi ime poznatog turopoljskog graditelja i dobrotvora. Od samog početka, uz matičnu školu obuhvaća dvije područne PRO Lomnica i PRO  Gradići.U prvih sedam godina svoga postojanja i rada škola je imala svake školske godine više od 1500 učenika, no posljednjih se godina broj učenika na žalost smanjuje. Uz ravnatelja, škola ima pedagoginju, socijalnu pedagoginju, psihologinju, dvije knjižničarke, tri administrativna djelatnika, 35 učitelja razredne nastave i 54 učitelja predmetne nastave te 18 ostalih djelatnika.

Učenici OŠ Nikole Hribara sudjeluju u brojnim priredbama te na natjecanjima s kojih se vraćaju sa zapaženim rezultatima.

U sklopu obilježavanja njihove jubilarne obljetnce u OŠ Nikole Hribara jučer je održana pjesnička večer, a aktivnosti se nastavljaju i narednih dana. Školu će posjetiti nogometaši HNK Gorice te će se održati aukcija dresova, a slijede i drugi umjetnički nastupi.

(OŠ Nikole Hribara)

Galerija slika

Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja Hribar slavi 40 godina rada: Niz aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje povodom velikog jubileja

Podijeli