Novosti Sport Događanja

FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo

03.12.2023. / Maja Peranić

Najčarobnije doba u godini, doba Adventa napokon nam je stiglo, a ove godine Velika Gorica zasjala je punim sjajem. Centralno mjesto događanja je Park Plemenite općine Turopoljske u kojem vas čeka prava blagdanska bajka. Raskošna rasvjeta, klizalište na 400 metara kvadratnih, bogata gastronomska ponuda, rukotvorine i domaći proizvodi u kućicama, vrtuljak za najmlađe, Ured bake Božićnjak, a u središtu pozornica na kojoj će narednih dana nastupati brojni izvođači. Sve to donosi ovogodišnji program Adventa u Gorici koji je večeras i službeno otvoren.



U blagdansku čaroliju uvele su nas svojim nastupom Turopoljske mažoretkinje, te performans na ledu koji je izmamio veliki pljesak publike. Nakon toga, gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Maja Toth otvorili su i klizalište što je označilo početak ove manifestacije u našem gradu.

Najmlađi su jedva dočekali da isprobaju led što su pokazali i dugi redovi koji su se večeras stvorili ispred kućice za najam klizaljki. Ne brinite, svi ćete doći na red i klizat ćete moći svakog dana od 14 do 22 sata te vikendom od 10 do 22.

Oni malo stariji okupili su se oko kućica koje nude okrjepu i nešto za prizalogajiti. Ponuda je raznovrsna od hod doga, kobasica, sendviči, tortilje, ali ima i krvavica ili bunceka sa zeljem. Od deserata tu su fritule, vafli s raznim preljevima. Adventa nema bez kuhanog vina, a bogata je i ponuda rakija, likera, raznih čajeva. Svatko će zasigurno pronaći nešto za sebe.

Božićno selo ponovo je atrakcija za one najmlađe koji su navalili na slamicu. Ondje ih čekaju vilenjaci, a kutak je spreman i za predstave. Jedna takva, "Pia Mia" Ane Katulić održana je danas uoči samog otvorenja.

Pozornicu u sredini iskoristit će brojni izvođači koji se nalaze u programu ovogodišnjeg Adventa, a već večeras od 21 sat atmosferu će zagrijati Gelato Sisters.

Ove godine glavni motiv manifestacije je simbol Velike Gorice i Turopolja - podgutnica koja pa je i blagdanska dekoracija napravljena u njenom stilu. 



Sve detalje o programu ovogodišnjeg Adventa u Gorici možete čitati ovdje.

Posjetite park pokraj Muzeja i uživajte u ovoj blagdanskoj čaroliji.

 

Galerija slika

FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo FOTO/VIDEO Blagdanska čarolija čeka vas u Parku Plemenite općine turopoljske! Advent je počeo

Podijeli