Novosti Sport Događanja

Ponos Velike Gorice: Mladi vijećnici Jan i Patricija održali govore u Hrvatskom saboru

02.12.2023. / Maja Peranić

Jan Biškup i Patricija Godinić vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice predstavljali su Veliku Goricu na 13. zajedničke sjednice predstavnika djece iz Dječjih vijeća, foruma i NEF mreže iz cijele Hrvatske sa zastupnicima u Hrvatskome saboru koja se održala u srijedu, 29. studenog. Mladi Velikogoričani tom su prilikom održali govore s važnim porukama i temama koje se tiču djece i mladih.

Jan je održao govor o važnosti mentalnog zdravlja te naglasio kako je djeci i mladima ovo vrlo važna tema. Istaknuo je da se nada da će se snažnije djelovati zapošljavanjem stručnjaka u škole te otvorenjem centra (poput našeg Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica u Velikoj Gorici).
Patricija o opisala život djece u svojoj ruralnoj sredini u Buševcu. Naglasila je kako im je lijepo živjeti u maloj sredini u prirodi te da imaju mnoge aktivnosti ali i nedostatke poput prijevoza. Navela je da se nada da svako selo ima barem neko mjesto za djecu; vrtić, udrugu ili društveni centar.

Susret kojem je domaćin bio Odbor za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora, okupio je djecu u dobi od 9 do 15 godina iz 25 hrvatskih gradova i općina, a omogućilo ga je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru projekta „Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj razini“.

Susretu je nazočila i Državna tajnica, dr. med. Željka Josić i voditeljica službe za pripremu i provedbu programa i projekata Ivana Juričić, kao i pravobraniteljica za djecu, dipl.iur. Helenca Pirnat Dragičević.

(foto: Savez društva Naša djeca Hrvatske)

Podijeli