Novosti Sport Događanja

SDP Velike Gorice u priopćenju se osvrnuo na problem pročistača i novih priključaka

01.12.2023. / Ivana Ćurić

Gradska organizacija SDP-a Velike Gorice odaslala je priopćenje za medije u kojem su se osvrnuli na temu Aglomeracije, preciznije ovog puta o pročistaču i priključivanju goričkih kućanstva na novoizgrađenu mrežu.

SDP-ovce je na priopćenje potaknula činjenica da je ponovno produžen rok za predaju ponuda za treći ponovljeni natječaj za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, kao i izgradnju nadzorno-upravljačkog sustava Velika Gorica.

-Kontinuirano smo godinama na sve moguće načine upozoravali da dinamika i rokovi izgradnje na projektu aglomeracije Velika Gorica nisu dobri i da “debelo” kasne. Kvalitetu radova više ne treba ni spominjati, a toga su svjesni i svi građani naselja koja su obuhvaćena projektom aglomeracije. Isto tako upozoravali smo da je velikogorički pročistač sastavni dio projekta Aglomeracije i da bez njegove izgradnje i rekonstrukcije sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda neće biti završen i funkcionalan- poručili su u priopćenju i nastavili:

-Građane i nas se uvjeravalo da sve ide po planu, a da pročistač nikako nije problem, jer on “prelazi u iduće financijsko razdoblje”. Najprije se govorilo da će se kućanstva početi priključivati na novi sustav odvodnje nakon završetka izgradnje pročistača. Kasnije se komuniciralo da će se jedan dio kućanstava početi priključivati odmah nakon završetka izgradnje mreže. Međutim, u odgovoru na postavljeno vijećničko pitanje kolege Robića konačno smo dobili jasan odgovor kada će se početi sa priključivanjem novih korisnika na novo izgrađenu mrežu odvodnje: Nema priključivanja na sustav odvodnje dok se ne završi pročistač! -istaknuli su iz goričkog SDP-a.

Time se, nastavljaju SDP-ovci, "potvrđuje da smo bili u pravu (suprotno uvjeravanju aktualne vlasti) kada smo tvrdili da se: građani još barem tri godine neće moći priključiti na sustav odvodnje, da polaganjem cijevi u zemlju imamo 'novi krvožilni sustav', ali da on neće funkcionirati dok se ne riješi pitanje 'srca', odnosno pročistača. U priopćenju su prozvali gradsku upravu da se "ne znaju nositi s ovako zahtjevnim projektom":

-Što ako obećani i stalno produljivani rokovi za završetak pročistača ponovno neće biti poštivani?! Tko će snositi troškove ako propadne i aktualni treći natječaj? Shodno svemu rečenom, možemo nažalost zaključiti da i u najboljoj varijanti da se i izabere izvođač radova u narednih nekoliko mjeseci, novih priključaka neće biti skoro 3, a možda i 5 godina! To je nažalost gorička realnost!-zaključili su iz Gradske organizacije SDP-a.

 

Galerija slika

SDP Velike Gorice u priopćenju se osvrnuo na problem pročistača i novih priključaka

Podijeli