Novosti Sport Događanja

Modrić kapetansku traku predao Brozoviću, Dalić istaknuo Budimirov doprinos: Vatreni na korak od izravnog plasmana na Euro

19.11.2023. / Damir Žbulj

Odlično je hrvatska nogometna reprezentacija odradila izuzetno važno gostovanje u hladnoj Latviji. Upisala je sigurnu 0:2 pobjedu te je nakon remija Armenije i Walesa ponovno preuzela drugu poziciju na ljestvici svoje kvalifikacijske skupine te ponovno Vatreni sami odlučuju o svojoj sudbini i izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo.

Dalić je u prvih 11 stavio i Marcela Brozovića i povratnika Antu Budimira, koji je na kraju odigrao cijeli dvoboj.

"Neću puno o pojedincima, makar je Majer imao pogodak i asistenciju, Kramarić se vratio pogotkom, Ivanušec se nametnuo u povratku, i Modrić je bio dobar i rastrčan, Budimir je odvlačenjem u prazan prostor stvorio prostore za ostale igrače, odradio je svoj posao, malo je bilo lopti za njega jer smo težili da lopte idu krilnim igračima," pričao je izbornik nakon utakmice, istaknuvši Budimirov doprinos u slavlju.

Velika čast pripala je i Brozoviću, koji je nakon izlaska Luke Modrića u 86. minuti preuzeo kapetansku traku hrvatske nogometne reprezentacije!

U Rigi je posao bio gotov vrlo brzo, a Hrvatska je već u sedmoj minuti povela pogotkom Lovre Majera, poslije asistencije Luke Ivanušeca.

Devet minuta poslije Andrej Kramarić se najbolje snalazi u suparničkom kaznenom prostoru i smirenim i odmjerenim udarcem postavlja na 0:2, što se pokazalo da je bio i konačni rezultat.

"Bitno je da smo dobili šansu odlučivati sami o sebi. Krenuli smo vrlo dobro, konkretno u utakmicu, s puno autoriteta i samopouzdanja, sigurnosti i želje, postigli dva brza pogotka, i potom priveli utakmicu kraju. Da nismo brzo zabili na teškom terenu, Latvija bi se još više borila. Možda smo mogli biti još konkretniji, bilo je nekih nepotrebnih pogrešaka, ali sve u svemu bilo je super, bila je to dobra i sigurna utakmica. Predstoji nam pripremiti se, da budemo maksimalno ozbiljni te pobijedimo Armeniju za plasman na EP. Ne smijemo si dopustiti opuštanje i kiks, kad smo već nakon teške situacije dobili ovakvu priliku. Ne smijemo je propustiti, ovo moramo zaboraviti," dodao je Dalić.

Hrvatska će zadnju utakmicu u kvalifikacijskoj skupini odigrati u utorak, 21. studenoga, na maksimirskom stadionu protiv Armenije u 20.45 sati. Pobjeda donosi siguran plasman na Euro. Vatreni će u dodatne kvalifikacije, ako Armenija ostane neporažena u Zagrebu, a da Velšani dobiju Tursku u u Cardiffu. Još je otvorena mogućnost prema kojoj bi Hrvatska mogla završiti i na samom vrhu skupine, a za takav rasplet u zadnjem kolu Hrvatske dobiva Armeniju, a Walesa pobjeđuje Tursku.

 

 

 

(Foto: Ansis Ventins/PIXSELL)

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli