Novosti Sport Događanja

Stolnotenisači pred svojim navijačima 'ganjaju' nove bodove u Superligi, stolnotenisačice dočekuju 'fenjerašice' iz Baške Vode

17.11.2023. / Damir Žbulj

Velikogorički stolnotenisači i stolnotenisačice ponovno su u akciji i to pred svojim navijačima u Gradskoj sportskoj dvorani. Djevojke su u prošlom kolu u dva derbija upisale i prva dva ovosezonska poraza, na gostovanju u Dugom Selu i kod vodeće i još uvijek maksimalne Svete Nedelje.

No, u subotu, 18. studenog, od 11 sati, imat će se Mirjana Lučić, Kelly Van Zon i Željka Jakuš u Gradskoj sportskoj dvorani priliku vratiti na pobjedničke staze protiv STK Urania iz Baške Vode, ekipe sa začelja poretka 1. HL Zapad.

Velikogoričanke su i dalje druge na ljestvici i jasne su favoritkinje za osvajanje novih bodova.

Mirjana Lučić propustila je dvoboj u Dugom Selu jer je proteklog tjedna sudjelovala i na jakom međunarodnom turniru ITTF SQY French Para Open 2023 u Parizu.

"Grupu je prošla kao drugoplasirana, pobijedivši lakoćom Brazilku Bezzeru Becker Karinu, bez izgubljenog seta, ali i izgubivši 0:3 od kasnije pobjednice turnira, Kineskinje Xiong Guiyan," javili su iz njenog Uspona.

U četvrtfinalu je igrala protiv već dobro poznate Turkinje Kavas, kojoj je pružila dobar otpor, ali je nažalost izgubila 1:3.

"Mrva nastavlja dalje svoju borbu za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu te joj na tom putu želimo puno sreće i uspjeha," naglasili su njeni Usponovci.

Momci iz HSTK Velika Gorica svoju avanturu u Superligi među najboljim hrvatskim stolnoteniskim klubovima nastavljaju također u subotu, 18. studenog, od 17 sati protiv zadarskog Donata, dok će u nedjelju od 11 sati ugostiti STK Split.

Superliga je ove sezone izuzetno jaka pa iako Lovro Zovko igra sve bolje i bolje, ali u prošlom kolu nije imao pravu potporu u Anti Jakiću i Marku Habijanecu.

Velikogoričani su i kod vodećeg GSTK Zagreb i kod Pule izgubili rezultatom 1:3.

"Ozljeda Martina Petrovića je 'bacila u vatru' Antu, koji se u prvom meču protiv Filipa Borovnjaka borio kao tigar i izgubio 1:3, dok mu u Puli Dorian Kuzmić nije dao nimalo šanse. Lovro je u prvom meču svladao Ivana Hencela 3:2, pa izgubio od Leona Benka 2:3, iako je vodio 2:0. U drugom meču je pobijedio Aleksa Krstevskog 3:2, a izgubio od Luke Martineka 1:3, " pojasnio je Habijanec poraze u prošlom kolu. Marko je igrao dobro, malo mu je nedostajalo da iznenadi favorizirane suparnike, a to potvrđuje podatak da je i od Benka i Martineka izgubio tek u pet setova.

Okršaj s Donatom u subotu bit će pravi derbi začelja, a niti Splićani nisu ove sezone nepobjedivi pa se nadamo novim slavljima u Gradskoj sportskoj dvorani, uz podršku navijača i brojnih ljubitelja ovog atraktivnog i dinamičnog sporta.

Galerija slika

Stolnotenisači pred svojim navijačima 'ganjaju' nove bodove u Superligi, stolnotenisačice dočekuju 'fenjerašice' iz Baške Vode Stolnotenisači pred svojim navijačima 'ganjaju' nove bodove u Superligi, stolnotenisačice dočekuju 'fenjerašice' iz Baške Vode

Podijeli