Novosti Sport Događanja

Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo

13.11.2023. / Ivana Ćurić

U dvorištu VG Komunalca jutros je održana smotra zimske službe koja s radom službeno započinje 15. studenog, iako im vremenska prognoza za sada ide na ruku, pa ne očekuju tako skoro pravu zimu na prometnicama.

-Spremni dočekujemo zimske uvjete, nadamo se da neće biti potrebe za nekim intervencijama, ali smo spremni da osiguramo sigurnost na prometnicama u ovom zimskom periodu. Spremno je 1600 tona soli i 600 tona sipine, nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo u bilo čemu što se dogodi-poručio je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj na jutrošnjoj smotri.

U operativni rad Zimske službe uključen je 21 kamion i 23 traktora, a osim djelatnika VG Komunalca u radu sudjeluju i kooperanti čije je prometne dozvole prekontrolirala i gorička policija.

-Većina natječaja za kooperante su završeni, na neke se nije niko javio pa ćemo ih ponoviti, inače od njih se traži maksimalna ozbiljnost i da budu na terenu kad ih se pozove-dodao je Mihalj.Od 15. studenog 24 sata dnevno biti će uključen i broj zimske službe 099 609 00 60 na koji građani u bilo kojem trenutku mogu prijavit sve poteškoće s terena kada i ako ih bude.

– Zimska služba se obavlja od 15. studenog do 15. travnja. Ceste i prometnice su razvrstane u tri kategorije po važnosti, imamo 586 km cesta koje su raspoređene u tri zadatka, i te zadatke zimska služba obavlja na zadovoljstvo građana. Isto tako imamo i malu zimsku službu koja se obavlja na pješačkim stazama,trgovima i stajalištima i nadamo se da nećemo imati snijega, ali moramo biti spremni-kazao je pročelnik gradskog odjela za promet Dubravko Katulić.

Veći opseg posla očekuje se tek početkom nove godine.

-U naredna tri tjedna nema prognoze da bi bilo većih zahlađenja što nas s jedne strane raduje, no kako se klima mijenja pa se teži uvjeti očekuju u prva tri mjeseca sljedeće godine. Sugrađanima možemo poručiti da sami budu odgovorni u prometu da pripaze i prilagode svoje ponašanje uvjetima na cesti, i podsjećamo da se građani moraju uključiti u čišćenje svojih ulaza u zgrade i kuće-zaključili su iz VG Komunalca. Zimska služba je spremna, preostaje nam vidjeti samo kakva nas zima ove godine očekuje.

Galerija slika

Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo Zimska služba spremna, iz VG Komunalca poručili: Nemamo nikakvo opravdanje da zakažemo

Podijeli