Novosti Sport Događanja

Maloljetni, a već razbojnici: Privedeni počinitelji koji su noseći oružje pljačkali kiosk u Svačićevoj i trgovine

28.09.2023. / Ivana Ćurić

Dvojica maloljetnika privedena su zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih je jedan maloljetnik šest kaznenih djela počinio sam, dok su dva kaznena djela počinila zajedno.

Kriminalistički službenici PP Velika Gorica dovršili su ovo istraživanje o kaznenim djelima kojima je nastala materijalna šteta ukupno procjenjena na 3346 eura.

-Sumnja se da je jedan od osumnjičenih, od lipnja pa do rujna 2023. godine, na području Velike Gorice u tri navrata došao do kioska u Ulici kralja Petra Svačića te uporabom replike Air soft pištolja počinio razbojništvo te otuđio novac. U istom je razdoblju, sumnja se, također uporabom replike Air soft pištolja u dva navrata došao do trgovine u Ulici Jurja Dobrile gdje je također otuđio novac dok je jednom razbojništvo na isti način počinio u trgovini u na Trgu Stjepana Radića-izvijestila je policija.

U kolovozu je dvojac zajedno, sumnja se, na području Novog Zagreba, došli do trgovina u Ulici Vajdnin vijenac i u Ulici svetog Matej i također uporabom replike Air soft pištolja počinili razbojništvo. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Podijeli