Novosti Sport Događanja

Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!"

24.09.2023. / Ivana Ćurić

Ni manje,ni više nego sto godina navršila je danas gospođa Smilja Ožegović koja je rođendan danas proslavila u krugu obitelji i prijatelja u velikogoričkom domu za starije Put dobrote.

-Okupili smo se danas kako bi obilježili jedan izuzetan dan, dan kada naša draga Smilja Ožegović navršava 100 godina svog burnog života. Rođena je u prekrasnoj Lici uz kršoviti Velebit Velik dio života provela je uz Velebit, hodajući tim stazama sudjelovala je u Antifašističkoj borbi.Kako prije tako i danas odana je svom narodu. O svemu je informirana jer i dan danas čita novine od prve do zadnje stranice- uputila je nekoliko riječi o slavljenici njena prijateljica iz doma gospođa Zdenka Govorko.

Uslijedila je pjesma posvećena Smilji, "Vilo Velebita", što su uglas otpjevali korisnici doma, djelatnici o svi uzvanici koji su stogodišnjoj slavljenici došli uputiti čestitke.

-Kad bi se još jednom rodila opet bih sve isto napravila-rekla je slavljenica i zahvalila se svima na proslavi.

Bila je tu i ekipa HRT-a i voditeljica Ana Tomašković koju korisnice doma vjerno prate na malom ekranima,pa ih je njen dolazak posebno razveselio. U ime Grada Velike Gorice čestitke je uputio i gradonačelnik Krešimir Ačkar s prigodnim poklonom, a ravnatelj Doma Goran Darko Robić slavljenici je donio Ličku kapu na poklon.

 

-Zdravlje ju služi, muči tek malo sluh i tlak, a zapravo ni ona sama ne zna koji je recept ovako dugog života.Bilo je lijepo odrastati uz nju, dok su drugi išli u vrtić mene je čuvala baka i zapravo sam čekala prijatelje da se vrate iz vrtića ,pa da se idemo igrati-ispričala je unuka Una koja je imala privilegiju da ju u djetinjstvu čuva njena baka Smilja. 

Nije nedostajalo ni cvijeća, kolača, torte kao što priliči rođendanskom slavlju, a ono najvažnije bili su tu članovi obitelji, prijatelji i pjesma za koju je bio zadužen Darko Janečić.

 

Galerija slika

Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!" Stoti rođendan gospođe Smilje: "Da se opet rodim,opet bih sve isto!"

Podijeli